pühapäev, 25. november 2007

Futurama: Bender's Big Score!


Good news everyone! Kauaoodatud Futurama on tagasi täispika filmiga Futurama: Bender's Big Score! (2007). Ja kohe alguses peab mainima, et see ei jää ainsaks. Telekanal FOX lõpetas sarja näitamise aastal 2003 ja aastaid hiljem räägiti sarja võimalikust comeback'st. Nüüd on fännidel happy times. Kõik 4 filmi tehakse otse DVD'le, kuid mingi aja pärast tükeldatakse filmidest tavalised 30-minutilised osad ning hakatakse ka teleris näitama.

Bender's Big Score's tögatakse kohe alguses hästi FOX'i. Sarja vanad tiitrid on saanud uue ilme. Vanad tegelased on kõik tagasi ning mõni neist saab samuti uue välimuse... Kõik need head omadused, mis tegid sarja nii vaadatavaks, on filmis kajastatud. Ja tundus isegi, et naljadega oli mindud palju kaugemale kui sarjas. Ropumaks või selliseks. Lugu algab meile kõigile nii tavalistest asjadest nagu spam kirjadest. Ära anna kunagi võõrastele oma e-maili või hullem veel kontonumbrit vms. Muidu tulevad tulnukad ja võtavad kogu su maise vara.

Lugu on naljakas ja päris mitmete twistidega. Eriti pööraseks teeb ajamasina kasutamine. Kunagi nad tegid ühe osa ma mäletan, kus tegelased hüppasid pidevalt ajas edasi koos Globetrotters meeskonnaga (teaduritega), mis seadis maailma ohtu. See oli naljakas ja umbes sama olukord on ka uues filmis. Maailm oli ohus veel The Simpsons Movie (2007), kuid hoopis teistel põhjustel.


Futurama eeliseks on just see, et nad saavad mängida tuleviku teemaga. Bender liigub mineviku ja oleviku vahel, et varastada kõiki maailma rikkusi. Meeldis see, et jällegi mindi ajas tagasi, kui Fry ennast külmutas mistõttu Futurama pilootosa sai jälle uue ilme. Meetod, kuidas reisiti oli ka naljakas, et pidi lausuma ühe koodi, mida Bender alati hästi kiirelt ette vuristas. Mõnusalt jaburaks läheb siis, kui tegelasi mitu tekib, et vahepeal on nt. 3 Fry'd koos ühes ruumis (sealsamas külmutuskambrite ruumis).

Üks osa filmist räägib Fry ja Leela armastusest. Fry armastab Leelat nagu alati, kuid viimane leiab omale juhuslikult uue mehe. Läbi hägu võis ära arvata, kes see tüüp tegelikult on. Kõik see lugu saab lõpus lahenduse. Bender's Big Score on parajalt jabur, et naudid iga hetke.

Järgmises filmis The Beast with a Billion Backs (2008) peaks lugu vist esimese lõpust edasi minema. Ning järgnevad veel kaks: Bender's Game (2008) ja Into the Wild Green Yonder (2009). Kuniks need tulevad võib esimest uuesti vaadata.
8/10

2 kommentaari:

  1. kohutavalt halb oli see uus episood kusjuures, isegi ei mingeid eredaid kohtasid vaid üks halb koht teise järel

    täiesti müstiline

    VastaKustuta
  2. Ei olnud kõige parem, aga vaadata ikka kõlbas. Tundus, et mindi liiga pikale. Loodab et järgmised tulevad paremad.

    VastaKustuta