teisipäev, 6. november 2007

Lost Highway

Teine Lynch'i film oli Lost Highway (1997). Thriller algab ja lõppeb sama lausega: "Dick Laurant is dead." Lost Highway keerleb jällegi mõrva ümber, kuid sellel jäi lõpp veidi segaseks. Just motiivide koha pealt, mida Lynch vist meelega meile ei avaldanud. Kuigi pilt on ikkagi selgem, kui näiteks Mulholland Dr. (2001) lõpus.

Bill Pullman on muusik Fred Madison ja tema naine on Patricia Arquette, kes mängib filmis tegelikult kahte osa. Patricia Arquette on mitmeski kohas täiesti alasti. Aga see selleks. Filmi võibki tegelikult kaheks jaotada, sest ükshetk kaob Pullmani tegelane ära ja tema asemel näeme Balthazar Getty tegelast Peter'it. Kahte meest ühendabki Arquette mängitud tegelased, üks brünett ja teine blond. Üks ilusam kui teine. Hiljem lisandub veel üks tegelane, kes mõlemat tegelast ühendab. Lost Highway on kohati veidralt õudne, näiteks Mystery Man tegelaskuju, kes on kahes kohas korraga. Veel jäetakse peategelaste ukse ette kahtlased videokassetid, mille peal on filmitud tegelasi oma kodus öösel magamas.



Blue Velvet's kasutas Lynch paaris kohas öist kiirtee võtet, aga siin algabki film sellega. Lõppeb samamoodi kiirteel, kus peategelane hakkas jällegi muunduma. Muidugi nägi filmis punaseid kardinaid. Seda efekti kasutab Lynch nii mõneski oma filmis, et tegelane tuleb kaamera ette kuskilt pimedast varjust. Vahepeal näitab kaamera väga suurelt ainult tegelase silmi või huuli, kui ta näiteks telefoniga räägib. Meeldiv üllatus oli Rammsteini lugude kasutus. Väga korraks nägi Marilyn Manson't, aga mitte laulmas.
Kohe lähen Sõpruse kinno Inland Empire (2006) vaatama. See on 24h jooksul siis kolmas Lynch'i film. Ja homme näeb meest isiklikult!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar