laupäev, 4. juuni 2011

Trailer: The Girl With the Dragon Tattoo 2011


Red-Band trailer: 100 sekundit ja näiliselt ca 100 stseeni. Automaatselt lemmik trailer sellel aastal. Peale esimest vaatamist pidin koheselt mitu korda üle vaatama... sest goddamn, kui miski üleüldse pulbitseb energiast, siis on see David Fincheri uue filmi trailer, haige kodus toorest jõudu. Siiani ei saa mitmete stseenide sisust aru... ja see meeldib mulle, sest tundub, et WTFi on nii palju nagu vihjatud.

Rooney Mara... mulle meeldis ta juba esimestel piltidel palju rohkem kui Noomi Rapace, sest viimane nägi kuidagi nii ülepakutult goth välja. Fincheri lähenemine paistab olema pigem see, et less is more ja minu puhul see igatahes toimib.
Helirada väärib ka täiesti eraldi mainimist. Kui lugesin traileri esimest kirjeldust ja kuulasin selle Led Zeppelini loo üle, siis ei kujutanud hästi ette, et kuidas need kokku istuvad... Tagantjärgi on vastus üsna ilmne. Väga mõnusalt noisy variant ja et mulle läheb noise tervikuna järjest rohkem peale, siis loodan, et kogu OST on miskit sarnast.
Green-Band trailer: Red-band on kahest versioonist selgelt parem, sest tolles kohitsetus variandis puuduvad kõik need kummastavad stseenid, mis muidu pidevalt esile hüppasid ja üllatusid. Sellele vaatamata, hull kogus energiat on ka sellesse traileri versiooni pakitud. Kõik on jätkuvalt mõnusalt kineetiline ja kordi stiilsemalt üles võetud kui rootslaste versioonis.

Lõpumärkusena mainiks seda, et ma pole viitsinud ühtegi nendest raamatutest lugeda, sest ausõna, mul on nii palju klassikat lugemata, et kasvõi ülihead kriminullide jaoks lihtsalt pole aega. Ja ma pole ühtegi nendest filmidest viitsinud vaadata, sest need nägid välja nagu mingid... made for tv tüüpi asjad - atmosfäärist jäi tõsiselt puudu. Ilmekas tõestus.
Küll aga mõtlesin juba algusest peale, et kui need raamatud on suutnud püüda nii paljude inimeste tähelepanu, siis neis ilmselt on midagi erakordset... Oleks vaid, et adaptsioon pärineks kelleltki sama võimekalt kui Fincher. Ja voilaa, count me ready to feel bad this christmas.
Prognoosin filmi hindeks: 8/10

3 kommentaari:

  1. Pööran esmalt tähelepanu, et postituse autoriks on Jolt. Welcome bäck vms.

    Muide, kui antaks praegu valida, kas kuulata kohe ja praegu filmi soundtracki või vaadata filmi, siis valiks esmalt soundtracki... See kaver lihtsalt paneb vere nii vemmeldama ja muudab imo ka selle Mashup treileri hulka paremaks, kui need filmid kokkuvõttes olid. Palju potentsiaali, mis jah lasti lati alt läbi just lavastuse poole pealt. Mäletan, et esimene film oli üle mõistuse pikk ja pacing oli nii mööda.
    Muidu Noomi Rapace mulle meeldis, aga tundub, et Mara teeb tal selja prügiseks.

    VastaKustuta
  2. Ma Rootsi filmides suht pettusin, kuid Fincher on küll hea uudis! Ehkki jah... Bond Blomkvist?

    VastaKustuta
  3. Kusjuures Rootsi omas see Blomkvist oli hästi tuim tükk. Ootan huviga, kuidas Bond seda tegelast kehastab.

    VastaKustuta