teisipäev, 14. juuni 2011

Muusikaküsitlus: Joonas

Joonas on ainus filmiblogija, kes on pääsenud Eesti Ekspressi Areeni veergudele filme hindama ja kirjutanud erinevaid filmiartikleid nii Areenis kui ka teistes väljaannetes. Blogi on tal professionaalne ja asjalik, tühja loba ei aja. Kino(d) on tal teiseks koduks, sest ei tea kedagi, kes käiks temast rohkem filme suurel ekraanil vaatamas.




01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Arvuti valib ise lugusid, just praegu valis kaheksakümnendate indi-folk-klassiku Dead Can Dance, kahtlemata Trashi auks.


02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Kõige esimene lemmik oli sama mis Aronofsky "Wrestleri" peategelasel - germaani metallikolli-kombo Accept. Praegu? Pole seda ühte ja ainsat lemmikut juba väga pikki aastaid olnud. Viimane säärane oli kunagi igiammu alt-roki brontosaurus Sonic Youth.




03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Üks suuremaid lemmikuid siitmailt on Zahir) - vastukõrva paitav ja vabastav. Uuemast ajast on Spice Mouse positiivselt imelik vaikne lauluga elektroonika.

The Book of You by Spice Mouse


04. Hiljutine avastus (album või lugu)

Puhtjuhuslikult koperdasin juutuubis sihukese asja otsa nagu The Sonics - kuuekümnendate kohta päris üllatav saund. Punk before punk, nagu räägitakse.


05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm
konto põhjal)

Kuulan vähe. Kunagi kuulasin pidevalt, nüüd on enamuses päevad, kus ei kuula üldse. Misse last.fm on?




06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Ei mäleta täpselt, mis plaadi viimati soetasin. Pakun, et see oli mitu aastat tagasi kingiks ostetud Morrissey sahtliprahi-kogumik "Swords", mille üks väheseid häid lugusid on "Shame is the Name". Plaadiriiulit ei oma, elu jooksul kokku kahmatud sajad kettad konutavad banaanikastides.


07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse

Ausalt öelda ei tunne ühestki plaadist puudust. Muusikat on maailmas niigi rohkem kui kuulamiskapatsiteeti. Silence is sexy.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellele siiralt meeldiks sedasorti rahvuslik gnoomidisko nagu Slämi "Sul on kõige kaunim kann". Ega endalegi. Kuigi omamoodi on see ju perversselt lõbus.




09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või
tahaksid õppida?

Ise ei mängi, aga digeridoo ja TB-303 on sümpaatsed instrumendid.


10. Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Enamus akte, mida olen kunagi näha igatsenud, on nähtud. Nine Inch Nailsi) ja Pixiese esinemisi vaataks veelgi. Nägemata asjadest külastaks meeleldi Sonic Youthi) ja Led Zeppelini laive.

1 kommentaar: