kolmapäev, 1. juuni 2011

Muusikaküsitlus: Trash

Tulin eelmine kuu ideele, et võiks Trash'i eeskujul teha ka mingisuguse küsitluse ja loomulikult tahtsingi esimesena just Trash'i küsimustega pommitada, kes on seni vaid küsija rollis olnud, kui mõned külalisesinemised raadios välja arvata. Panin siis kokku 10 küsimust näpates mõned Eesti Ekspressi Areeni rubriigist ja ülejäänud enda hiilgavatest ajurakukestest (sorry @ muusikainstrumendi küsimus, kuidagi pidi 10 kokku saama).

Ja plaan oleks siis need küsimused saata filmiblogijatele, et uurida nende muusikalisi eelistusi. Agaramad võivad need mulle ise saata filmsmusic@gmail.com või kommentaarides märku anda, kui on huvitet. Vastama ei pea nii põhjalikult kui Trash, aga tore oleks. :)



01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Täna ei ole veel midagi jõudnud kuulata, eile pöörles plaadimasinas Maleva hea haarav debüütplaat "Hingemaa", paar diski tüütumapoolset vene black metalit, Musta Ranniku "Kaitsev kuma", Sõjaruuna esik-EP ning Realm Of Carnivora "Khonthaminion". Viimast, kui muusikaliselt ka kõige paremat, olin üsna kaua taga igatsenud, tehti plaate ju vaid 21 eksemplari.


02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Esimene kindel artist kes mulle väga meeldis oli Anthrax. Kahju, et nende tippaeg seisnes vaid ühe täispika ja ühe EP reliisimises, kõik need ülejäänud kümned ja kümned nende plaadid on väga igavad.

Hetke lemmikut on raske öelda, kuulan muusikat üsna tihedas tempos ning kui mõni asi ka meeldib ja ka väga, siis lemmikuks kohe ei tembelda. Vast ikka vanad asjad, hiljuti võtsin taas Nitsi loomingu üle aastate ette ja ega see lahti lasta ei taha. Ahjaa, Tagasi tulevikku nime all esineva noormehe muusika on viimati kuulatutest enim istunud, plaat keerles ikka nädal aega ja iga päev masinas.



03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Oma lemmikud olen ikka kõik saanud Trash Can Dance reliisidele ( http://www.discogs.com/label/Trash+Can+Dance ) kas siis autoriplaadina või neljal kogumikul (Sügis, Talv, Lumi ja HÕFF) nii, et hetkel meenugi kedagi kes hirmsasti katust kergitab, kuid välja on jäänud. Varasemad artistid siis võib-olla nagu Jim Arrow Anachronesiga, Metro Luminal, Tic, Kalm/Assamalla/Vaikus, PVA/PWA, Shitheads...




04. Hiljutine avastus (album või lugu)

DJ Photonil on häid lugusid nagu näiteks No Hangover. Ta enese isik annab muidugi sära juurde, samas taas kogu see meluajakirjanduse ja võsareporteri teema veab meest camp-tundega kiiksartistist kuhugi keskpärase süldipopi poole. Aga ega ta vist vastu punni, teab küll kust rohkem tibisid saab, kas keskeesti diskobaarist või lo-fi hipsterite underground keldriürituselt.

Väga head olid ka kaks Peageant´i lugu mis kuu aega tagasi artisti Soundcloudis üles pandi. Kahju kohe, et teda HÕFF-i kogumikule ei saanud, oleksin pidanud rohkem vaeva nägema, mitte esimeste takistuste korral loobuma.

CADAWA by PAGEANT


05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)

Tööl umbes 3-6 albumit päevas, vabal päeval kodus umbes 2 albumit + muusika DVD, sekka üksikuid träkke netist.


06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Olles ise väikereliisidega jändav tüüp, siis ostan ka ise DIY limiteeritud reliise, promoplaate ning demosid. Suurim suund on eesti (black) metal´il, sealt pärit kraami võib vast jah juba koguks nimetada.

Viimati ostsin aga hoopis kaks albumit inglismaal resideeruva venelase digitaalset müra-coret ja olin ostuga rahul kasvõi seetõttu, et sain ühe 3 minutit kestva plaadi kujundusest hea idee mida kavtsen ka ise tulevikus kasutada.




07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse

Hypnoboosteri esikalbumit ootan väga, sai sellest artistiga räägitud ning tõotab tulla kaunis ning täis head muusikat. Samuti Shirubi Ikazuchi debüüti ja Ürgsiu peatset reliisi. Viimast olen jõudnud tegelikut juba tervikuna kuulata, lihtsalt diski tahaks samuti näpu vahele. Ja muidugi Imandra Lake´i remiksideplaat ning uus Eesti Popsi duubelkogumik.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Kaija Koo on vist selline lemmik olnud kes alati teistel irvituse näole toob. Samas räägivad aga tema viimasest albumist kiitvalt ka narritajad.




09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?

Ei ole lemmikinstrumenti ega soovi midagi ka mängida. Mingeid musaprogramme võiks muidugi osata, paar korda on olnud mõnda tuttavat artisti kuulates tunne, et suudaksin seda paremaks remiksida ja oskuse korral tuleks vähemalt huvitav, kui mitte just hea töö.


10. Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Kontsert on minu jaoks pigem social event kui bändikeskne, ehk käin seal inimestega vestlemas ja mitte muusikat kuulamas. Viimast jääb muidugi ka piisavalt kõrva, kuid üldplaanist lähtudes läheksin sellise bändi konsale või festivalile kus kohtuks võimalikult paljude sõpradega. Plink Plonk oli näiteks selline ja väga kahju, et sellel aastal töögraafiku tõttu Hard Rock Laagrisse ei pääse.

6 kommentaari:

  1. Kuhu filmiküsimused jäid siis?

    VastaKustuta
  2. Igav ju filmiblogijatelt filmide kohta küsida. Või noh eks leiaks mingeid huvitavaid küsimusi ka, aga see polnud point.

    VastaKustuta
  3. Tegelikult ei oleks igav. Huvitava infi poolest oleks isegi täiesti arvestatav idee.
    Esiteks - üks blogija paneb korraga posti ühe filmi, no max kaks. Sellisest küsitlusest leiaks korraga palju nimesid.
    Teiseks - oma kõige lemmikumad on ammu ära vaadatud, ära kirjutatud või pole neist üldse vajalikuks peetud kirjutada (liiga head, et teistele arvustada anda, nagu mina ei maini absoluutset lemmikut kunagi) ja nii ei teagi inimese säravaimatest kogemustest eriti, ainult värskematest. Veel vähem on aimu lemmiknäitlejatest, kuigi jah, sellega ei anna üllatada, aga filminimedega küll.
    Võiksid aega võtta ja idee läbi kaaluda...

    VastaKustuta
  4. No vaatan, kui musaküsitlusega on tiir peale tehtud.

    VastaKustuta
  5. mõtsin ka, et loen nüüd Trashile esitatud filmiküsimusi, a ei olnud midagi.

    VastaKustuta
  6. Pealkiri ütleb ju selgelt millega tegu...

    Filmiküsimustega võiks iseenesest meemi käima lükata, et kõik vastavad enda blogides.

    VastaKustuta