pühapäev, 5. juuni 2011

Muusikaküsitlus: Paranoiadisco

Paranoiadisco on veteran filmiblogijate seas, alustas ta ju blogimist Trash'st mõned kuud hiljem (2006 august). Õnneks on mees viimasel ajal taas aktiivsemaks muutunud kajastades nt. HÕFFi filme. Hetkel tunnen aga huvi hoopis tema muusikaeelistuste vastu, mis meil Last.fm põhjal väga ei kattu, kuid ühilduvus on siiski Very High ning ühisteks artistideks on nt. Salem, Crystal Castles, Imandra Lake, Kali Briis, Sun Araw.

P.S. Olen ikka ohmu, et ei täiendanud viimast küsimust lemmikkontsertiga või viimase kontsertiga. Äkki para lisab need kommentaaridesse? :)




01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Just panin peale Magrudergrind’i viimase (2009) omanimelise täispika. Avastasin ükspäev, et nad teevad nüüd suvel Soomes väikese minituuri ja kavatsen kindlasti Helsingisse neile külla minna.


02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Esimene teadvustatud lemmikbänd oli vist Roxette – vähemalt need lood, mida raadio pidevalt ketras meeldisid väga. Aga praegu... peab vist last.fm’st vaatama, mida ma kõige rohkem viimase aasta jooksul kuulanud olen. Flying Lotus, nende andmete järgi.




03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Kõige huvitavam punt hetkel on vist Talbot. Täitsid minu arust ilusti ära siin muusikamaastikul ühe haigutava tühimiku. Lisaks respekteerin bändi DIY-suhtumist - ei mingit käed rüppes passimist, et äkki jäävad kunagi mõnele plaadifirmale silma, vaid väsimatu töö tuleviku nimel. Tasub vaid pilk peale visata nende viimas(t)e aasta(te) tuuritamistele. Praegu vaatan, et selle aasta lõpus plaanivad Aasia-Austraalia tuuri... no, huh huh.



04. Hiljutine avastus (album või lugu)

Throbbing Gristle „D.o.A: The Third and Final Report of Throbbing Gristle” (1978). Aastakümneid hiljaks jäänud avastus aga parem hilja kui mitte kunagi, eks. Üldse tundub kogu see 80ndate (peamiselt brittide) industrial/avant-garde skene väga põnev.




05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)

Last.fm ütleb, et 53 lugu päevas. Eriline näitaja muidugi pole, kui arvestada ka seda, et kuulan palju hardcore/punk’i, mille keskmine loo pikkus on 1-2 minutit. Eelnevalt mainitud Magrudergrind’i puhul on minut juba muidugi üsna üllatav tulemus.


06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Viimati ostsin Trash’ilt Edasi plaadid, see oli talvel millalgi. No ja, Crystal Castles’i kontserdile pileti ostes sain ka nende plaadi kaasa. Ei meeldi enam asju koguda millegi pärast. Filmidest üritan ka lahti saada – müüsin eile neid kohalikul kirbuturul 1 euroga aga osteti vaid kuskil 10. Huvitaval kombel just kõige halvemad filmid mu kogus.



07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse

Flying Lotus’e uut plaati tahaks. Eriti ei uuri, millal kellelgi uus plaat tuleb. Kui tuleb, siis tuleb ja kui tundub huvitav, siis heidan kõrva peale.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Sellist lugu ei suuda vist nimetada, mis kellelegi ei meeldi aga näiteks Nursewithwound ei tekita kellelgi sõpruskonnas häid emotsioone. Mulle aga istub, paneb vaimse tasakaalu proovile. Throbbing Gristle’ga sama lugu.




09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?

Kitarri ostsin endale 16-aastaselt aga enam ei viitsi näppida. Tahaks õppida näiteks parmupilli mängima.


10. Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Mõnele Brainfeederi peole näiteks (The Gaslamp Killer, Samiyam, Flying Lotus, Ras G, Tokimonsta jne.).

2 kommentaari:

  1. Viimane kontsert oli vist Heliosphere festival, veebruaris. Huvitav, et pole see aasta üldse nii tihedalt väljas muusikat kuulamas käinud.

    Parim kontsertelamus on aga äkki Have Heart Rootsis 2007(?) või siis Municipal Waste Helsingis 2010(?).

    VastaKustuta