pühapäev, 5. juuni 2011

Muusikaküsitlus: LiveForThis

LiveForThis'i ja tema vennasblogija Spellbound'ga meenub esimesena naljakas seik, kui kunagi nende blogi algusaegadel pärisin mõlemalt, et ega tegu pole sama isikuga, sest filmi- ja muusikamaitse paljuski kattusid, rääkimata sellest, et nad alustasid blogimist samal kuul (2008 august). Mõlemad eitasid, mis on õige, sest nad pole ju sama isik, aga näed tõde ka välja öelda ei tahetud. :) Unustasin siis teema kuniks aasta või paar hiljem selgus Filmiveebi foorumis ikkagi tõsiasi, et nad on kaksikud! See oli sama suur twist nagu see, et Bruce Willis oli terve filmi surnud.

Sellest aastast ühendasid vennad lõpuks oma väed blogis Fireflies of the Night, mida neile juba varem soovitasin, sest kaks on ikka parem kui üks, tuues näiteks kasvõi minu ja Jolt'i.




01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?
Hetkel kuulan Portishead`i seni viimast albumit “Third”.
Sattusin tulevase E3 2011 vaimus trailereid vaadates Metro: Last Lighti kahe klipi otsa, kus Portishead`i pala “Machine gun” oli niigi väga meeleoluka montaažiga traileritele lisatud. Metro`t pole ise mänginud, aga ausalt öeldes oli “Machine gun” nagu armastus esimesest silmapilgust.

Viimasel ajal olen ka laisaks muutunud. Pikkade päevade lõppedes ei taha mitte midagi muud kui oma armastatud filmide muusikat kuulata:
The Borrower Arriety, The Village, Summer Wars, The Girl Who Leapt Through Time, The Book of Eli, The Road, 5 Centimetres Per Second, 28 Weeks Later, Moon, The Fountain, Love Letter, All About Lily Chou-chou jne, jne

Mängude muusikast kuulan Bioshock 2 OSTI.

Aga mitte ainult, sest praeguse seisuga on ilmavalgust näinud minu mõnede lemmikuimate bändide värsked üllitised.
Kõige enam kuulan peaaegu et iga päev Arch Enemy uusimat “Khaos Legions”, seejärel juba ka Turisase “Stand up and fight”, Children of Bodomi “Relentless Reckless Forever” ja Within Temptationi “The Unforgiving”. Viimasega ei saa just väga rahul olla, aga stiilimuutus on alati huvitav.




02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist
Cradle of Filth oli see päris esimene lemmik. Olin kunagi kõigesööja. Siis viskasin sõbra soovitusel oma väikesesse äbarikku playerisse natuke toorest muusikat, mille hulgas oli just nimelt Cradle of Filth.

See oli kaunis hetk minu elus:D Laugh!(If you get what I mean)

Praegune suur lemmik? Ehk see üks ja ainus viimasel ajal tekkinud, mis ei kao kõrvust veel kauaks ajaks?
Hmmmm.....peaks ütlema, et selleks on ei miski muu kui Sigur Ros. Enne eelmise aasta talve polnud ma selle imetabase grupiga üldse tuttav, aga nüüd on Sigur Ros vahel ainus, mis rahustab ja aitab mõtteid korrastada.




03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist
Metsatöll, Loits, Horricane, Taak.
Mõni on kindlasti veel. Eesti bändidele pühendan väga vähe aega. Muidugimõista ma ei eira Eesti värsket muusikat, aga eks asi on rohkem selles, et olen harjunud oma valitud gruppidega ja allikatega, mille kaudu end millegi uuega üllatan.


04. Hiljutine avastus (album või lugu)
Portishead ongi vast see kõige värskem avastus. Algas võrratult hüpnootilise “Machine gun`iga” ja lõpeb põhjaliku tutvumisega ehk nagu ma alati teen, võtan albumi ette ja kuulan järjest mitu korda läbi.
Muu tegevuse taustal muidugi. Ega ma siis mingi fanaatik ka pole:D

Mogwai nimelist bändi olen samuti viimasel ajal ohtralt kuulanud. Umbes sama lugu, mis Portishead`iga.

Atticus Rossi ja NIN frontman`i ühisgruppi How To Destroy Angels`it olen ka küllaltki aktiivset kuulanud. Tänu sinule Pelle selle otsa üldse sattusingi. NIN`ga ma eriti tuttav ei ole, aga usun, et võtan ka selle õige pea põhjalikumalt ette.




05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)
Last.fm`i konto puudub ja ausalt öeldes ei ole jõudnud selle loomise peale mõeldagi. Seda ma arvatavasti ei tee ka. Loomulikult olen ma suur muusikasõber, ei möödu päevagi kui ma oma uusi ja vanu lemmikuid korduvalt ja korduvalt ei kuulaks.

Aga päevas kuulan vähemalt 5 albumit. Kaks on tavaliselt vanad tegijad ja kolm mõned värsked ja põnevad bändid, mis silma on jäänud või mis on pikemat aega käeulatuses konutanud ja alles nüüd olen taasavastanud.


06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?
Viimane plaat oli Cradle of Filthi “Godspeed on the Devil`s Thunder”. Hmmm, tükk aega tagasi juba.
Riiulis on umbes kümme albumit. Muusika ei asu enam ammugi riiulis, või mis?:)




07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse
Oodatuim on kahtlemata In Flames`i “Sounds of a Playground Fading”.
Pikemat aega seda kannatamatult oodanud. In Flames on läbi aastate kohutavalt palju muutunud, aga siiamaani olen ma endalegi üllatuslikult nende arengut nautinud. Nüüd ainult loodan, et uue albumiga ei lähe In Flames mööda valesid radu.

Mis siis veel?
USA metalcore grupp Unearth laseb ka see aasta välja oma värskeima “Darkness in Light”. Kuna eelmine “The March” vajutas õigetele nuppude, siis ootusärevus on suur.

Vader, Machine Head, Opeth, Swallow the Sun, Gojira tulevad ka aasta lõpus lagedale oma uue materjaliga, aga sinna on veel aega. Palju, palju aega.

Tuleb välja, et enamik oodatuimaid on juba eelnevate kuude jooksul või just äsja oma albumid müügile paisanud.
Pain, Children of Bodom, Amorphis, The Haunted, Times of Grace, Arch Enemy, Within Temptation, Battlelore – kõik kenasti juba ilmavalgust näinud.




08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi
Raske küsimus. Mul vist ei olegi sellist kogemust, kus on tekkinud olukord, et mingi konkreetne pala tekitab kellegis ebameeldivust:D

Kui mulle meeldib, siis on ju kõik kõige paremas korras.


09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?
Kitarr, kindlasti kitarr. Pilli ise ei mängi, aga ma naudin kaunist kitarrimängu iga kell.


10. Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?
Kõigepealt tahaks iga hinna eest näha:
In Flames
Arch Enemy
Moonspell
Children of Bodom

Rõõmustav oleks näha ka:
Sigur Ros
The Perfect Circle
Mogwai
Heaven Shall Burn
Bände, mida hing elusuuruses näha ihkab, on tegelikult palju rohkem;)

20 kommentaari:

  1. Last.fm'i soovitan küll ära teha. Igatepidi kasulik ja mõnus teistega võrrelda.

    VastaKustuta
  2. Arvatavasti nii teengi. Kuna kuulatavat muusikat on palju, siis peab seda kõike kuidagi ohjes ka hoidma.

    Ega me Spellbound`iga kaksikute teemat nii väga saladuses ei hoidnudki. Polnud põhjust seda ka välja öelda, vähemalt esialgu mitte.
    Filmiveebis muutus selle avalikuks tulek aga paratamatuks:D
    Sa olid meil ju kogu aeg jälil;)

    Eraldi filmiblogisid tahtsime niikuinii pidada. Võib olla eelistuste põrkumise pärast jne.

    Kuna ei tahtnud blogi muude postitustega risustada, siis sellepärast Fireflies of the Night sündiski. Saab end korralikult välja elada ükskõik mis teemal.

    VastaKustuta
  3. Nagu ma kunagi tegin blogi Filmidest ja Muusikast @ YouTube, mis küll kiirelt oma lõpu leidis. Tagantjärele vaadates oleks võinud kõik need postitused vabalt siinsamas blogis teha. Polnud nagu erilist vajadust neid lahus hoida, aga ju siis näis hea mõttena tollal.
    Sain vähemalt WordPress'i käppa sellega.

    VastaKustuta
  4. Ei usu, et Fireflies`i nii pea unustusehõlma vajub. Filmiuudiseid meeldib mulle arutada nii mis hirmus:D


    Aga tahaks mainida, et progressiivset rokki/metalli viljelev USA grupp Cynic ja nende 2008. aasta album "Traced in Air" on julge soovitus isegi sulle, Soprano.
    Ise naudin nende eriskummalist soundi meeletult.

    VastaKustuta
  5. Kuulasin albumi ära, ei istunud kahjuks :/
    Hoia ja keela teemas paneksin 5/10...

    VastaKustuta
  6. Paarkümmend nime ja vaid kaks neist kattuvad minu maitsega - Portishead ja Loits. Ülejäänud on minu jaoks väga pinnapealsed pop-bändid.

    VastaKustuta
  7. Mu arust ka sa võiksid oma menüüd rohkem laiendada, oled nagu liiga rangelt ühes stiilis kinni. Portishead ja How To Destroy Angels (NIN) on juba õige suund. (Y)
    Kuid eks see maitse kujunebki ju aastatega.

    VastaKustuta
  8. LFT, kas sa Tolmunud Mesipuud pole kuulanud? Või kuulasid ning ei meeldinud? :(

    VastaKustuta
  9. Eks igaüks tunneb muidugi ise, mis talle kõige rohkem meeldib aga selle Portishead'i kolmanda asemel soovitaks pigem Dummy't kuulata. :)

    VastaKustuta
  10. Ma pole ammu Sopranot kiitnud, aga nüüd võiks. Kiita muidugi ägeda idee eest korraldada selline muusikaküsitlus. LiveForThisil on huvitav maitse. Umbes pooled nimetatud bändid ei ütle mulle mitte midagi. :D

    Teiseks tunnustaks Sopranot blogi päise eest, mis näeb väga seff välja (olenemata sellest, et mulle film tohutult meeldis)! Loodetavasti sa seda niipea veel ei vaheta.

    VastaKustuta
  11. No ma tänan Raul! :)
    Sult tahaksin ka muide vastuseid saada!

    VastaKustuta
  12. Kui sa seda soovid, siis äkki kurat vastangi! Aga mu vastused oleks võibolla igavad. Ma olen peamiselt just 70-ndatesse kiindunud ja näiteks kaasaja ja üldse viimase kümnendi muusikast tean vähe.

    VastaKustuta
  13. Seda põnevam. Saada filmsmusic@gmail.com
    Viimasel küsimusel lisa ka lemmikkontsert ja viimane kontsert. Äkki meil on üks ja sama lemmikkontsert isegi? :)

    VastaKustuta
  14. Seitsmekümnendatel tehtigi head muusikat, vasta aga julgelt Raul!

    VastaKustuta
  15. Soprano:
    Liiga rangelt ühes stiilis kinni?
    Kindlasti mitte. See on isegi natuke naljakas:D

    Portishead ja How To Destroy Angels (NIN) on juba õige suund?
    Mis asi see ÕIGE suund veel on?:)
    Andke andeks, aga see, et nende küsimuste vastustest ei peegeldu kogu mu muusikamaitse, vaid ainult killuke, on ju kohe arusaadav.
    Ei maksa nii kiirete eelarvamuste küüsis ka elada:D

    Sorry, tahtsin lihtsalt veidi selgitada, kuna olid nii kiire oma arvamuse kujundamisega. Eriti veel nende küsimuste põhjal.
    Küsimused on küll head, aga mitte põhjapanevad. Eks oleneb ka vastajast;)

    VastaKustuta
  16. "Õige" suunana mõtlesin muidugi enda suunda, :D sest jah meil just väga palju muid kattuvusi pole. Tean ju ka Filmiveebist mida kuulad, aga see selleks. Loodan, et ei solvanud nüüd vms :(

    Kusjuures küsimusi on mul juba mitmeid juurde tekkinud, aga piirdun hetkel ikka nende 10'ga, vastajatel ka kergem.

    VastaKustuta
  17. Vend paneb kohe nii ägedalt:)
    Igaühele oma. Mulle on näiteks kogu aeg öeldud (sõprade poolt, kes nüüd kuulavad samuti sarnast kraami:), et miks sa kuulad sellist muusikat ja et küll kasvad välja. Nüüd juba ligi 6 aastat kõikvõimaliku raskema, kergema rocki ja mis iganes stiili metali meelevallas.
    Minu playerisse mahub ükskõik, mis muusika. Vahet ei ole. Vahe on selles, kas meeldib või mitte. Vastan täna küsimused ära!

    VastaKustuta
  18. Teie mõlema puhul kindlasti pöial ülesse, et kuulate palju soundtrack'e, sest kuulan neid isegi ohtralt ning üldjuhul juba enne filmi nägemist.

    Vastustega kiiret pole, hetkel on kaks tükki järjekorras ootamas, aga hoian nüüd väikest vahet postitamisega (päev või nii).

    VastaKustuta
  19. Soundtracki on hääd. Praegu kuulan kogu aeg Welcome to the Rileys OST-i, aga filmi ennast pole veel näinudki.

    VastaKustuta
  20. 6/10 film :)
    Soundtracki polegi sel kuulanud, otsin üles.

    VastaKustuta