laupäev, 25. juuni 2011

Muusikaküsitlus: Jolt

Järgnevalt siis kaasblogija Jolt'i vastused, kellega mu muusika ühilduvus on Last.fm andmetel 99,8% ehk pole ime, et Tartu blogijad meid üheks isikuks peavad. Brother from another mother... Nagu paljud teisedki vastajad tegutseb Jolt Filmiveebi foorumis ja vahepeal potsatab ka siia blogisse mõned tekstid ehk on paberite järgi täieõiguslik blogija. Mu ustav sidekick, kui nii võib öelda.




01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Band of Skulls'i suvalisi lugusid youtube'st, viimasena nt Light of the Morning.


02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Lemmiklugusid oli nooruses kuhjaga ja mingeid üsna pooljubedaid 80ndate palasid kuskilt kuuldes saab jätkuvalt päris hulle nostalgiapauke. Aga esimene bänd, mida tõsiselt kuulasin oli Must Q. And it went down something like this... mingil klassivennal oli ema, kellel oli oma lastest liiga ükskõik, et neid kasvatada, või oli lihtsalt üleüldiselt liiga ignorantne - tagantjärgi ei oska enam arvata. Igatahes, ta ostis oma pojale Musta Q kassetti. Ja siis see levis nagu kulutuli. Kõik pisipubekad, mina kaasaarvatud, lindistasid endale koopia, kuulasid lõputult ja ropendasid lakkamatult. Selline ahvivaimustus kestis minu puhul umbes 3 nädalat. Sest õnneks olid mu põhilised sõbrad veidi vanemad ja oluliselt asjalikumad. Niisiis, Must Q sai ülelindistatud Nirvana ja Helloweeni ja sarnasega. Ja mitu järgnevat aastat mõtlesin, et ohhooo, ma olen elu lõpuni metalimees. Nojah.



Praegusel hetkel on mu muusikamaitse žanrite vahel niivõrd laiali valgunud, et mingit ühte lemmikut välja valida on natukene võimatu. Väga pikka aega kestnud sümpaatia on Unkle'i, Becki ja Gorillaze suhtes.


03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Vaieldamatult Vaiko Eplik. Ja viimasel ajal ka kõik, mida ta produtseerinud on. Malcolm Lincolni kuulasin umbes pool aastat niimoodi kaugelt, et ahh? ma ei saa kõikide tuttavate vaimustusest aru. Ja siis haakis eelnenud suvel mulle ka külge... ja kuulan siiani üllatavalt pidevalt (mingil põhjusel ongi nii, et pika kuulamise peale tekkinud sümpaatiad jäävad kestma, samas kui kohene vaimustus hajub kuidagi kiirelt). Mimicry ja Galvanic Elephantsi albumeid tahaks ka, juba ammugi. Üldises plaanis on väga hea meel on selle üle, et eestimaist muusikat, mida kuulata, on iga aastaga järjest rohkem.




04. Hiljutine avastus (album või lugu)

Juba päris pikka aega on mul olnud väga vähe põhjust mingit muusikat omal käel otsida, sest kaks muusikauudiste osas oluliselt teadlikumat sõpra (antud küsitluse koostaja + m2rtenkuulab.blogspot.com) teavad kõigest kuidagi varem ja informeerivad mind ka. Selline asi teeb laisaks ning mingitel hetkedel maksab kätte (vt 8. punkt). Vahel juhtub, et mõned esinejad, kes mulle tegelikult meeldiks, ei tule mingitest filtritest läbi.

Aga värskeimaks avastuseks võiks nimestada nt Sleigh Bells - Treats'i. Iseenesest oli see album mul vähemalt aasta aega kuskil kõvakettal, aga esimese hooga ei meeldinud üleüldse. Hiljuti proovisin uuesti ja teisel katsel võlus koheselt.




05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)

Kui olulisemad raadiosaated ja podcastid läbi, proovin tööpäeva jooksul vähemalt ühe kõrvaga muusikat ka ikka kuulata. Paar albumit tundub üsna turvaline pakkumine.


06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Pole küll ilmumiskuupäeva poolest kõige viimane plaat, mis mu riiulil on, aga viimati sai ostetud Malcolm Lincoln - Louded with Zoul.
Plaadiriiul pole just teab mis suur. Võibolla vaid veerandsada albumit. Viimasel ajal ostan vaid kodumaiste artistide loomingut.


Rum Rumble by Galvanic Elephants


07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse

Mingi täpse kuupäevaga ei oota ma hetkel ühtegi albumit. Laiemas plaanis sai Mimicry ja Galvanic Elephants juba ära mainitud, kuulu järgi lubatakse ka Lenna ja Epliku koostööle järge. Välismaiste artistide osas Beck (kes on ülimalt tegus, aga päris albumist on juba päris palju aega möödas), Unkle ja nt Animal Collective.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Mitte nüüd päriselt, aga enamvähem mitte keegi mu tuttavatest ei ole nõus O Childreni headust tunnistama. Üks neid bände, kelle enda jaoks ise kuskilt leidsin.




09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?

Pole nagu selget lemmikut ja paraku ei oska ise mitte midagi mängida.


10. Mis oli su viimane kontsert ning seni meeldejäävaim kontsert? Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Viimane kontsert oli Crystal Castles. Läksin pooleldi nagu sõpradega kaasa, sest album meeldis pigem ainult pooleldi. Live oli aga tõsiselt raju.
Meeledejäävaim on vast Sigur Ros. See ongi esimene tõsiseltvõetav esinemine millel käisin. Sattusin sinna kuidagi täiesti pooleldi kogemata (piletiostu hetke magasin ofmuidugi maha), mitmete kummaliste juhuste kokkulangemisel.

Mingil põhjusel olen juba ammusest ajast tahtnud laval näha RHCP't ja Rolling Stones'i (dunno, et miks või veel parem, et kuidas), kuigi ei kuula kumbagi nendest bändidest pidevalt. Võibolla on see mingi inerts, mis ühel hetkel hääbub.

8 kommentaari:

  1. O. Children on üks viimase aja parimaid bände, kuidas siis küll keegi su tuttavaist seda ei austa? Siis nagu imestan täiega.

    VastaKustuta
  2. O. Children ju hea jah. Uusi sõpru juurde vaja vist.

    VastaKustuta
  3. Noo jah, ega ma mingi rokkabilli, Arvo Pärdi või muid ainult ühte bändi kindlal ajahetkel kuulamisväärseks pidavaid tüüpe nüüd veenda ei loodakski, aga rääkides sõpradest kellega muusikamaitse ühtib on ikka sama häda, O.Children ei haagi nende puhul.

    Irooniahetk on see, et kõige suurem vastupunnija on tõsine popopi lugeja.

    VastaKustuta
  4. Kusjuures bändi kuulavad minu tutvusringkonnas nii rockabilly kui black metali austajad.

    VastaKustuta
  5. Peaks tänama Sopranot selle minu jaoks üsna inforohke ettevõtmise eest. :Y

    Ja tegelikult peaks sind "karistama" selle eest, et sa teisi sedasi oma küsimustega oled taga kiusanud. :P Näiteks väänaks sulle paar lisaküsimust, et sa ikka tunneks, kui hea on endal vastata :D

    11. Kui sa osaleks bändis, siis millist muusikat see bänd teeks? (erineb lemmikute küsimusest selle poolest, et saab nimetada vaid üht tuntud nime, võib ka mängitava lingi panna)

    Ja et tosin täis saaks, imeme pastakast veel midagi...

    12.Nimeta kolm parimat soundtracki, mida filmides oled kohanud.

    Loomulikult võid mu kommi lihtsalt tähelepanuta jätta. Ma saan aru, et raske... :D

    VastaKustuta
  6. Head küsimused Kober! Vahetaks heameelega oma muusikainstrumendi küsimuse välja neist ühe vastu.

    Forza tahtis ka osa võtta, et vastan ise veidi hiljem.

    VastaKustuta
  7. Midagi ei vaheta välja, täie rauaga saad :D :P

    (instrumendi küsimus on igati loogiline)

    VastaKustuta
  8. Ei mõtlesin, et sinust oleks küsimuste koostamisel abi olnud. :) Vastan kõigile 12-le muidugi.

    VastaKustuta