teisipäev, 7. juuni 2011

Muusikaküsitlus: Metsavana

Hakkasin praegu mõtlema, et ei teagi, kust on tulnud nimi Full-Metal-Metsavana (Full Metal Jacket??), aga keda see ikka huvitab... Igatahes, Metsakana on siis teadupärast halvima filmimaitsega blogija, kuid vahest harva vaatab ka normaalseid filme ehk siis, kui on viskiga natukene liialdanud ja silm enam hästi ei seleta. Pohmakat ravib aga mängudega ning iga kord potile minnes haarab mõne raamatu või Trash'i keldrist "laenatud" koomiksi kaasa. See on siis lühike taust v.a see, mis muusikat ta kuulab ning just seda ma talt pärisingi.
P.S. Vastuseid saates oli ta ka muidugi pohmas.




01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Hetkel kuulan Joy Divisioni, tõenäoliselt liigun sealt edasi kas sarnase teemaga või lähen puhtalt gothic rocky (või metali) peale (pohmaõhtutel on sedalaadi sülti umbe hää manustada, nagu palsam haigele hingele). Eile sai koos isa Pjotriga kuulatud vanakooli doom metalit, funeral doomi ning nukake ka power metalit (vaja oli kuidagi kõrvadest välja loputada see rõige solk, mida juhtusime Elvas Verevi rannapeol kuulma:) )


02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Oh, kes nüüd seda mäletab. Ühed vanimad lemmikbändid, mis meenuvad, on hetkel Vennaskond, JMKE ja Velikije Luki. Neid sai kuulatud kutsekooli ajal (2002 midagi) ikka nõrkemiseni. Enne seda ma (nii üllatavalt kui see ka ei kõla) eriti muusikat ei kuulanud. Kassettidele lindistasin ka pigem juttusaateid-järjejutte kui rockilugusid. Vahest sai pandud taustaks iidvanu 50ndate vinüüle kuldsete kommunismiehitajate lööklauludega :)

Hetke lemmikuteks on (juba varem märgitud) Joy Division, Accept, "Sisters of Mercy", "Therion", "Alestorm", "Fall of Leafe", "Vision Bleak", "Type O Negative" ja tänu "Igla" filmile olen hakanud ka "Tsoid" kuulama.



Mul on see suur viga, et kui mingi lemmiku leian, siis kuulan seda järjest senikaua, kuni öökima hakkan. Tavaliselt läheb seejärel mitu head aastat, enne kui "lörtsitud" mussi taas kuulata saan. Näiteks Vennaskond tekitas minus ülekuulamise tõttu viis aastat ägeda vastureaktsiooni. Seepärast üritangi oma osasid lemmikuid teadlikult hoida ning kuulata neid vaid spetsiaalsetel juhtudel.


03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Konkurentsitult Singer Vinger. Meil on Onu Kalveriga lausa traditsioon vähemalt kord aastas ühel "sinku" (väli)kontserdil ära käia. Teise koha hõivab Mart Kalveti Taak ("Linnadesööja" ja "Roe" on ikka ülikõvad lood). Punki kuulan ka endiselt hea meelega. Elektroonilisema muusika poolelt meeldivad mulle väga Sven Grünberg ja Robi Uppini "Man In Maardu".




04. Hiljutine avastus (album või lugu)

Joy Division. Unustasin alguses märkida, et ma olen tegelikult kohutav muusikavõhik. Paljudest kuulsatest bändidest-artistidest pole ma sageli absoluutselt mitte kui midagi kuulnud. Avastasin selle bändi puhtjuhuslikult sõber Mandi abil, kes soovis ühte Joy dokki minu pool vaadata.


05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)

Kuulan tegelikult päris palju. Mul peab olema pidevalt tööd tehes mingi "tapeet" taustaks. Industrial netiraadiod on näiteks sagedane valik. Sobivad kuidagi tehnilise arvutitöö ja käsureaga hästi kokku. Elvat/Tartut mööda kõndides kuulan aga mussi asemel pigem podcaste, kuuldemänge, "Müstilist Venemaad" ning "Rahva oma kaitset".
Muusikat tavaliselt üsna harva. Siis ka enamasti soundtracke või mingit kerget sündipoppi, mis ei nõua suuremat süvenemist ega takista mõtlemist (nt Birthday Massacre).




06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Nagu öeldud, ma pole suurem asi melomaan. Minu jaoks on riiulil esikohal ikkagi (ulme)raamatud ning filmi DVD'd ja alles siis muusika. Viimased plaadid, mis olen poole aasta jooksul ostnud, on kõik olnud Trash-can-dance & co poolt välja antud ("Sügis-talv", edasi müramuusika ja misiganes selle industrial plaadi nimi oligi? ei leia hetkel karpi üles). Ostusoovi vähendab ka asjaolu, et neid plaate, mida viitsin algusest lõpuni kuulata, on tõesti väga vähe. Enamasti meeldib igalt albumist 1-2 lugu ja ülejäänud tunduvad tarbetu ballast. Hea näide oleks siin Terrolokaust. Nende "Mengele" on ülikõva raske industrial, aga ülejäänud lood täielik sitt kuubis.

Kui päris aus olla, siis pole ma muusikakogumisest kunagi päris lõpuni aru saanud. Juba helikassettide maania läks must 90ndatel suure kaarega mööda ja nüüd, kui meil on olemas youtube, tundub CD/DVD plaat minu jaoks täieliku rudimendi ning anakronismina.




07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse

Piinlik tunnistada, aga ootan tegelikult isegi väikese põnevusega, milliseks osutuvad Trashi kogumikud "Kevad" ja "Suvi":) Muud midagi ei oska ega tea väga oodata.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Mul on sõprade muusikamaitse väga seinast seina. Ei tule ühtegi sellist bändi või lugu meelde, mida ma ise armastan ning nad üksmeelselt vihkaksid. Mul on üldse kombeks käsnana sõprade muusikat endasse imeda ning nende muusikalisi eelistusi üle võtta. Näiteks olen hakanud tänu Mannule kuulama Ska-d ning Isa pjotri tõttu doom metalit:)


09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?

Konkreetset lemmikinstrumenti pole. Ise pilli ei mängi ka. Püsivust vist vähe. Tahaks kunagi akordionit mängima õppida. Põhiliselt seepärast, et mul on see pill olemas ning sellega musitseerimine ei tundu ka pealtnäha üle mõistuse raske olevat. Kitarr paistab märksa keerukam (ja suuremat täpsust nõudev) riistapuu olevat.




10. Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Viimane kõige rajum kontserdielamus oli talvel Tartus Hukkunud Hingede ja Taaga ühiskontsert. Hea meelga läheks neid bände veel kord kuulama. Härra Vincent "laibahääl" Arckhanum võiks ka viimaks ometi enda Pimeda Tartu vedada. Tahaks ükskord ära kuulata, mismoodi laibad siis häälitsevad. Elvas ta keeldus meile Mannuga viimati privaatkonsat tegemast. Singer Vingerit sooviks ka kuulama minna. Ahjaa, Hard Rock laagrit ootan ka juba pikisilmi. Olen võtnud endale selle aasta eesmärgiks tervenisti kolm bändi seal ära kuulata ;)

12 kommentaari:

  1. See ON üks Joy Divisioni parimaid lugusid! :))

    VastaKustuta
  2. Mu arust ka, sellepärast valisingi. :)

    VastaKustuta
  3. Huvitav kas Metsavana New Order't ka teab/kuulab?

    VastaKustuta
  4. Tegelikult tuleb see hoopis ühest väga halvast jaapani filmist nimega "Full Metal Yakuza".

    Jah, ma olin ka blogi tehes purjus :)

    PS: Ei tea New Orderit.

    VastaKustuta
  5. Muide see blogijate muusikamaitse küsitlus on sul päris hea idee. Neid on märksa vahvam lugeda kui Trashi (no offence habe) tundmatute muusikute filmisoovitusi.

    Ära siis MNC'd, Edasit ja Pjotrit unusta küsitleda :)

    PS: Metsakana eest pistan järgmine BöFPöF su pea peldikupotti :)

    VastaKustuta
  6. Veab siis, et ma enam filmiblogija pole ning ei saa BöFPöF'le tulla. :D

    hmm Takashi Miike tehtud see Full Metal Yakuza.

    VastaKustuta
  7. suhteliselt niru katse, Soprano.
    Üks kord filmiblogija, alatiseks filmiblogija.

    VastaKustuta
  8. See Jolt sul teab ka, et sa koguaeg ta seljataha peitud ning pidevalt meest dzotile tõukad ?

    Ei saa nii, et Jolt tee seda ja toda. Too telekapulti, valmista võileibu, masseeri veenilaiendit, kirjuta blogi ja kaitse mind kurja Metsavana vastu. Peab ise ka vahest mees olema :)

    Lisaks me Tartu blogimaffiaga siin äsja arutasime tema teemat ja me endiselt ei usu ta olemasolu. Las tuleb PöFBöFile kohale ;)

    VastaKustuta
  9. No õnneks ma nii segane veel pole nagu Russell Crowe A Beautiful Mind's, et hakkaks asju ette kujutama. Jolt lubas ise ka küsitlusele vastata, eks siis saate teda tundma natuke.

    Millal ja kus see PöFBöF on üldse?

    VastaKustuta
  10. Hetkel on toimumise aeg ja koht lahtine. Tõenäoliselt taas Lauri pool Neemes ning kunagi augustikuu kespaiku.

    VastaKustuta