pühapäev, 28. juuni 2009

Braid


Mõni aeg tagasi tekkis Spellbound blogi kommentaarides arutelu, et võiks filmiblogijatega teha ühise mängublogi. Sellisel juhul tutvustaksin mina just taolisi nuputamisemänge nagu Braid. Braid on geniaalsem mäng pärast... Super Mariot. See võrdlus pole toodud ilmaasjata. Mängima hakates tekib esmalt vana hea SM tunne: pead päästma printsessi, vaenlasi saab tappa neile pähe hüpates... ja Braid lisab sellele veel kulbitäiega originaalsust. Põhiliseks märksõnaks on ajaga manipuleerimine. Igas maailmas on erinevad reeglid, kuidas aega tagasi kerida - vaata treilerit.

Ma armastan mänge, mis panevad mind mõtlema ja Braid on nagu matemaatika riigieksam - ainult lahedam! Iga mõistatus on unikaalne ja pärast ära lahendamist tunned ennast targana. Tunnistan üles, et minu mõistus jooksis kokku kolmel korral: 3., 4. ja 5. maailmade viimastes ruumides. Pärast walkthrough vaatamist oli täpselt Homer Simpson'i doh moment.

Mängu ainsaks miinuseks on lühidus. Viimane tabel, kuhu pääsemiseks peab kõik eelnevad pusletükid kokku korjama, oli kahjuks lühike ja kerge. Boonusena on mängu peidetud 8 tähte, mille leidmine ilma kõrvalise abita on võimatu... kõikide tähtede asukohad. Tähtede korjamine ei anna midagi, vaid pikendab lihtsalt mänguaega. Näiteks peab ühe tähe kättesaamiseks varuma ~2 tundi...

Braid on saanud palju kiidusõnu ja soovitan minagi kõigil proovida. Installituna võtab ainult 138 MB. Tulekul on ka järg!



Olen varem veel paarist mängust kirjutanud:
http://filmsmusic.blogspot.com/search/label/mängud

11 kommentaari:

  1. Steamis proovisin korra isegi demot. Tõesti lahe mäng. Hea muusika oli :D

    VastaKustuta
  2. Just, muusika on viimase peal. Graafika on ka silmale hea vaadata. 10/10 igast küljest!

    VastaKustuta
  3. Tahaks juba käed külge panna, paistab tõesti omanäolisena ja taustamuusika võtab jalad nõrgaks : )

    VastaKustuta
  4. Mängublogi võiks tõesti tulla.

    Ise sai ka seda demo proovitud ning tõesti oli lahe. Eriti tore oli esimese taseme lõpp, kus väike dinosaurus suht ilmselge supermario vihje tegi. Ja see muusika on hingematvalt hea.

    VastaKustuta
  5. Täpselt, dinosaurus koos lossi ja lipuga oli selge viide SM'le.

    VastaKustuta
  6. Nii, aga lükkab siis asjapulgad tööle. Ma teeks selle mängublogi valmis, aga kes veel sooviksid oma mänguhullust arvustuse näol maandada, sest üksi blogi pidades ei oleks see eriti aktiivne kuna mängu läbi tegemine võtab aega ja alati pole ka aega arvutis olla. Võiks arutada, kes liituksid ja millised on soovid blogi nime ja kujunduse suhtes.
    Soprano: Sa võiksid ka siis liituda kui mahti saad. Mida rohkem seda parem. Päris paljud avaldasid soovi vahepeal. Niisiis üleskutse liituda mängublogiga!!

    VastaKustuta
  7. Ma mängin üldiselt äärmiselt harva, aga igaks petteks võib muidugi liituda. Nime osas on veidi halvad lood, et juba on võetud aadressid mang, mangud jt. Registreeri mingi suvaline aadress ära ja hakkame mängima!

    VastaKustuta
  8. http://mangudest.blogspot.com/
    http://manguklubi.blogspot.com/
    :)

    VastaKustuta
  9. Kuidas oleks http://mangumaania.blogspot.com/ ?

    VastaKustuta
  10. Sobib! Kujundusest meeldiks nt. Denim Template.

    VastaKustuta
  11. http://mangumaania.blogspot.com/
    Algus on olemas :D

    VastaKustuta