teisipäev, 30. juuni 2009

Home


Home (2009) on dokumentaal meie planeedist, mis on täidetud algusest lõpuni uskumatult ilusate lennukaadritega igast maailma nurgast ja teisalt meenutab film taaskord meile kõigile, et me peaksime oma ühise Kodu eest rohkem hoolt kandma.

Ma võiksingi taolisi dokumentaale vaatama jääda. Kui ma vahest harva teleri ette satun, siis vaatan esimese asjana, mis tuleb National Geographic kanalilt. Näiteks on Dirty Jobs üks igavesti vahva sari ja paneb igavat kontoritööd hoopis rohkem hindama... Kui natukene veel teemast kõrvale minna, siis Discovery on samuti mu parim sõber, sest kellele ei meeldiks MythBusters?

Home täispikkuses: http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
Lisaks soovitan sarnast lühiseriaali Planet Earth (10/10).

3 kommentaari:

  1. oo kavatsen kindlasti seda mingil hetkel vaadata :) armastan isegi selliseid dokumentaale, kuid viimasel ajal pole neile peale sattunud.

    VastaKustuta
  2. lisan, et selle doki autor on Yann Arthus-Bertrand, kes laiemalt tuntust kogunud hoopis fotograafina - teema muidugi sama - maa ülevaltpoolt jms.

    filmi esikal avaldas Prantsuse saatkonna inimene kõnes lootust, et 2011. aastal mehe suureformaadiliste fotode näitus Eestis ka.

    head asja ajab igatahes ja film meeldis ka.

    VastaKustuta
  3. Kaadrid on sellel filmil väga kenad, kuid sisu on suurel hulgal täidetud mõtetu propagandaga (kliimasoojenemine on inimese poolt tekitatud jne).

    Kliima on planeedi algusest saadik muutlik olnud (soojenemised ja jahenemised). Need kes Al Gore`i suguseid usuvad - sugav kaasutnne.

    Paljud teadlased on teme "tõe" ümber lükanud kuid nende teadlaste uurimustööd lükatakse kõrvale ja neile ei anta voli avalikult rääkida.

    Kliimasoojenemine on järgmine asi, millega inimkonda MAKSUSTADA TAHETAKSE!

    VastaKustuta