laupäev, 21. veebruar 2009

The Day the Earth Stood Still

Kuna olen 1951 a. originaali näinud, siis see andis vähemalt õigustuse The Day the Earth Stood Still (2008) uusversiooni vaatamiseks. Ega ma lootnudki midagi vapustavat, aga see remake oli lihtsalt naeruväärne. Kas see oligi kõik, mis nad suutsid välja mõelda? Näppu tuleb vibutada esmalt algajast režissööri suunas, kuid ega kogenematu stsenarist pole samuti süüst puhas - alles tema teine stsenaarium.

Keanu Reeves sobib võib-olla esimest korda oma puise olekuga inimkonda hoiatama (loe: hävitama) tulnud Klaatu rolli. Seriaalis "Family Guy" oli kunagi hea sketch temast. Koer Brian kohtus Keanu'ga ja nägi, et näitleja peas toksis rähn. Brian juhtis siis sellele tähelepanu ja Keanu vastas tülpinult u. "Yeah, he comes and goes".


Jennifer Connelly oli ainsaks põhjuseks, miks mul oli üldse uusversiooni vastu huvi. Tema karakter palju ei võimaldanud ja jäi kesiseks. Kuidagi eriti pinda käis Kathy Bates USA presidendi parema käena. Tema karakter oli ebausutav ja täiesti ebavajalik.

1951. a. versiooni poster

Jääb järele CGI. Keskmine, kui sedagi. Robot Gort (üleval posteril) oli täitsa enam-vähem, aga lõpus nende pisikeste putukatega mindi liiale. Samuti oli vastumeelt nende kerade välimus, mida näitas vaat et pool filmist. Seevastu filmitegijatel endal kerad puudusid. Hea potentsiaal lasti tualetist alla. Lõpp imes jah nagu Raul ütles.

Vaatasin huvi mõttes Box Office Mojo'st, kuidas sel kinodes läks. Eelarve oli $80 miljonit. Praeguseks hetkeks on USA's tagasi teeninud $79 miljonit. Kui poleks lisandunud ülemaailmselt $151 miljonit, siis oleks tulnud kena läbikukkumine. Eks nüüd DVD hakkab ka oma tööd tegema.
3/10

Loe lisaks:
13-Street FilmiBlog - Bruno: 4/10; Shin: 8/10 - kommentaarides on tuline arutelu käinud!
Filmisilm - 3/5
Let`s Go! LiveForThis! Live! Live! - 7/10

13 kommentaari:

  1. no ei tea, pole originaali näinud ega raamatud lugenud ning seega oli minujaoks tegemist üle prahi ulmekaga. ainuke kelle pead oleks tahtnud vastu seina taguda oli see Connely ülimalt tüütu laps

    VastaKustuta
  2. Jaden Smith, Will Smith'i poeg, keda varsti näeme Karate Kid remake's. jeeee

    VastaKustuta
  3. Ajasid viimase vaatamise isu pealt ära. Muide filmist on kirjutanud veel http://jupiter.neetud.com/2009/01/day-earth-stopped-2008.html muda.

    Mis hinde vanale paneksid ?

    VastaKustuta
  4. Haha, metsavanake, vaata nüüd, millele sa linkisid - langesid praegu osavalt seatud lõksu.

    VastaKustuta
  5. Haha, ah fakk, see oli nüüd jah ämber kerge :] peaks ikka lugema ka enne mida ma lingin mitte googlega lahmima.

    VastaKustuta
  6. Vanale annaksin äkki 8/10 või nii.

    VastaKustuta
  7. muda arvamus muidu täitsa olemas nüüd:

    http://jupiter.neetud.com/2009/02/day-earth-stood-still-19512008.html

    VastaKustuta
  8. "kommentaarides on tuline arutelu käinud!"- kahjuks filmi mittepuudutaval teemal, tho.

    VastaKustuta
  9. Eks iga kriitika kulub marjaks ära.
    TDtESS filmist pole midagi pikalt rääkida anyway.

    VastaKustuta
  10. Hehe @ metsavana "ämber" :)

    Palju hullem oleks olnd, kui oleks omast arust ostnud kalli pileti blockbusterile ja saalis avastand, et ekraanil on mingi jõle halb koopia...

    VastaKustuta
  11. Selle uusversiooni režissöör on muide mees, kes hakkab Dan Simmonsi Hyperioni raamatuid kinolinale tooma.

    http://www.filmjunk.com/2009/01/30/scott-derrickson-to-direct-dan-simmons-hyperion/

    Nüüd järgnevate hirmukarjatuste tasakaalustamiseks ütlen, et mehe Hellraiser: Inferno mulle täiesti meeldis ja Exorcism on Emily Rose oli ka küllalt vaadatav.

    VastaKustuta