kolmapäev, 4. veebruar 2009

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion


Tõnis Kahu kirjutab Areenis: "On alles jaanuar, aga see siin võib juba olla Areeni aasta album. Siim Nestor arvab nii ja mina arvan vist ka. Et miks? See on pikem jutt..."

Jään huviga ootama, kas nad ka oma sõna peavad. Ise seda veel aasta parimaks ei tembeldaks, kuid tähtsamad asjad kõigepealt. Kas see kaanepilt pole mitte kaif! Tegu on tavalise pildiga, milletaoliseid on varemgi nähtud, kuid albumi kaanena super idee.

Merriweather Post Pavilion ilmus jaanuari alguses. 11 lugu kulgevad ühtlaselt hästi. Ei teki tahtmist ühtegi vahele jätta, sest lood on omapäraselt üles ehitatud. AC stiili tunneb eksimatult ära. Esile kerkivad näiteks My Girls, Summertime Clothes, Taste, Lion in a Coma, Brother Sport, kuid pole hetkel ühegi loo pärast täielikult arust ära.

Mul ei teki vist kunagi sellist soovi: "ohh, kuulaks nüüd Animal Collective seda või seda lugu". Olen kuulanud neilt juba 4 albumit + Panda Bear sooloalbumit, kuid ühtegi pole 100% armastama hakanud. Äkki järgmine? Kuniks selleni ei lõpeta kindlasti "Merriweather Post Pavilion" kuulamist, sest natukene juba tunnen, kuidas album järjest rohkem naha vahele poeb.

Arvan, et parim šanss teid AC maailma tõmmata, on pakkuda lugu My Girls.


Animal Collective - My Girls

6 kommentaari:

  1. Kui pole veel kummitama hakanud, siis soovitan kuulata lugu "Safer".

    "And they left their den 'cause of cracks in the pipes
    through the murky graves
    They're running just as fast as the hares
    They say you shouldn't leave a place if you can eat there"

    VastaKustuta
  2. Safer oli nähtavasti liiga pikk lugu, et ei sattunudki kahjuks nende "Strawberry Jam" albumi peale. Video Sherlock Holmes'ga on crazy!
    http://www.youtube.com/watch?v=4rvPX8UlQ78

    VastaKustuta
  3. Chris Cornelli uus album on nö väljas. Produtsendiks on Timbaland. Whikki whikki.

    VastaKustuta
  4. Olen paar lugu kuulanud. Väga veider, üldse mitte Cornell'lik, vaid nagu see uus trend on hetkel r'n'b + pop or whatever. Timbaland võiks jääda ikka Nelly Furtado ja teiste juurde, kus tulemus on kuulamist väärt.

    VastaKustuta
  5. Täitsa hea pop-album, aga kui teada milleks Cornell võimeline on, siis väike pettumus.

    Unplugged in Sweden 2006 on elukõva.

    VastaKustuta
  6. Areeni aasta albumites siis #2.
    My Girls sai muide aasta jooksul üheks lemmikuks.

    VastaKustuta