neljapäev, 18. detsember 2008

Zeitgeist: Addendum


Enne veel, kui PÖFFi filmideni jõuan, paari sõnaga internetis levivast Zeitgeist: Addendum (2008) dokumentaalist. Jällegi 2h pikk nagu esimene Zeitgeist, millest kirjutasin. Film nõuab palju kaasamõtlemist. Vabandan juba ette, kui oma rumaluses midagi valesti räägin.

Järjes selgitatakse alguses väga põhjalikult USA vigast rahasüsteemi (pole kindel, kas ka Eesti oma). Kogu ringlev raha on tegelikult võlg. Riik laenab selle Federal Reserve asutuselt. Lisaks sellele iga kord, kui laenatakse nt. 10 miljonit, siis ilmub eikusagilt 9 miljonit. Nüüd kui tavaline kodanik võtab pangalaenu, siis seda raha tegelikult ei eksisteeri. Iga kroon, mis on sinu taskus, on "kellegi" võlg. Intressidega on asi veel hullem. Intresside jaoks pole mingisugust tagatist ja jällegi see raha on "õhust" võetud.

Teiseks tutvustakse tuleviku heaoluühiskonda The Venus Project, kus põhimõtteliselt puuduks raha, mis on kõikide probleemide allikas. Kõik oleks tasuta alustades looduslikult toodetud elektrist (tuulikud jms) kuni transpordini. Pildid näevad ulmelised välja, kuid unistada ju võib. John Lennon - "Imagine" sõnum läheb selle puhul naelapea pihta.


Film pani mõtlema ja isegi rohkem kui esimene Zeitgeist. Kirjutasin üles lõpus antud 6 soovitust:
  1. Expose the Fed Cartel
  2. Boycott The News Networks
  3. Boycott The Military
  4. Boycott The Energy Companies
  5. Reject The Political System
  6. Zeitgeist Movement



Zeitgeist: Addendum

Sama asi Google Video's:
http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

Zeitgeist: The Movie:
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/03/zeitgeist-movie.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar