laupäev, 20. detsember 2008

Gran Torino

Clint Eastwood'i sõnul jääb Gran Torino (2008) tema viimaseks näitlejatööks. Urisev vanamees, kes ei kõhkle vajadusel relva haaramast, on vaatamist väärt. Sõjaveteranist badass Walt Kowalski hirmutab pelgalt põuest näpu püssi välja võttes. See unustamatu kaader on ka treileris. Kahjuks ei leidnud sellest pilti. Ja mis puutub urisemisse, siis Eastwood tõepoolest uriseb praktiliselt igas stseenis nagu üks kuri koer. Õrn kogus huumorit muidu tõsises draamas on alati teretulnud.

Paraku jääb film natukene nõrgaks. Amatööridest näitlejate paraad tõmbab vägisi kvaliteeti alla. Filmil oleks palju tugevam mõju, kui noort poissi oleks mänginud võimekam näitleja. Sama poisihakatis üritab alguses varastada pealkirjas mainitud masinat, kuid jääb haledalt vahele ja Walt hakkab talle eeskujuks. Õpetab poisile enda eest seisma ning isegi mehe kombel rääkima.

Gran Torino'l on üüratult pikk build-up. Õnneks tasub pikk sissejuhatus finaalis ära ja see vähene võeti kenasti kokku. Lõpus sõideti autoga päikeseloojangusse "Gran Torino" loo saatel, mida laulab Clint isiklikult. GT on Clint'i show ja sobilik punkt soliidsele näitlejakarjäärile. Lavastaja parimad päevad on loodetavasti veel ees.
7/10

8 kommentaari:

  1. Kuidas juba ära nägid?
    USA-s tuleb alles 9. jaanuaril välja.
    Treiler oli paljutõotav. Eastwoodi filmid on mul ikka esmajärjekorras.
    Eriti lavastajatööd.

    VastaKustuta
  2. Pole seda väljendit kuulnud, aga sain nii aru et: Internet + WWW= Interweb ehk siis Internet=)

    VastaKustuta
  3. Jep, isegi DVDrip vist väljas. Kakun esmalt Lakeview Terrace'i ära ja sis GT.

    VastaKustuta
  4. Mis puutub interwebi, siis see mõiste on külge jäänud Simpsonitest :)

    VastaKustuta
  5. Minumeelest päris hea film. Ise hindaks küll 8 või 9saga.

    VastaKustuta