laupäev, 6. detsember 2008

Pledge This!

Ahoi filmisõbrad! Korraldasime SubClub's ühise pimesi tõlkimise, millest võttis osa 36 jutupaunikut. Selliseks eriliseks projektiks valisime ka erilise filmi. Niisiis mul on au esitleda: Pledge This! (2006) aka Pleegita Seda! IMDb hindega 1.6/10, mis on hetkel 10. kohal Bottom 100 hulgas. Eesmärk oligi võtta üks halb film, jaotada ingliskeelne põhi tõlkijate vahel laiali ja ilma filmi nägemata (teadmata) see emakeelde tõlkida. Lõpuks pandi jupid kokku ja tulemuseks on ajuvaba subtiiter veel ajuvabamale filmile.

Peaosas on Paris Hilton, mis juba näitab, kui halva filmiga on tegemist. Õnneks olid filmis ka mõned Päris näitlejad ja nalja ikka sai. Tõlkimises mitteosalenutele ei julge soovitada, aga annan igaks petteks subtiitri lingi. Minu tõlgitud read olid 562-604. Püüdsin teha oma osa korralikult ja seega pole minu lõik nii naljakas, kui mõned teised (eriti lõpp). Sõna pledge tõlkisin miskipärast pantima, kuigi kahtlustasin, et jutt peaks käima tegelikult ülikooli korporatsiooni võtmisest.

Otsetõlge tegi filmi naljakamaks, kui see algselt oli. Näiteks: "I get the picture - Ma tegin pilte" :D Filmis oli veel palju paljaid piigasid, et mitte nüüd see kõige halvem tulemus.
2/10

Projekti arutelu:
http://www.subclub.ee/foorum/showthread.php?t=21252
Arvamused filmist:
http://www.subclub.ee/foorum/showthread.php?t=21267
Subtiiter veelkord:
http://www.subclub.ee/down.php?id=6632

"Kenad jalad. Mis kell nad avatakse?"
nii ütles tüdruk teisele :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar