pühapäev, 30. november 2008

November kinos


Täpselt nagu oktoobris käisin ka seekord 10 filmi vaatamas. Neist 4 olid tavalised kinofilmid ja 6 tükki PÖFFi programmist.

Ei saa jätta mainimata, et "Man on Wire" linastus läks tegijatel täiesti metsa. Enne filmi öeldi naljaga pooleks, et lindid võivad olla vales järjekorras ning kahjuks olidki. Ükshetk näeb juba osaliselt lõpptulemust, siis planeerimist, siis hoopis midagi muud, siis jälle planeerimist jne. Kõik oli segi nagu pudru ja kapsad, kusjuures ainult algus-ja lõputiitrid olid õigel kohal... Seega oli filmielamus rikutud. Jään kompensatsiooni ootama.

Esimest korda käisin filme vaatamas Vene Teatris ja Kumu auditooriumis. Vene Teatri istmed olid ebamugavad ja kitsaste vahedega. Ekraan oli seal keskmise suurusega, midagi sellist nagu Kinomajas võib-olla. Kumus oli head astangulised read ja istumisel oli rohkem ruumi, kuid võttis ikka nihelema, mis võis vabalt tuleneda mitmetunnisest istumisest samal päeval. Kumu pilt oli samuti keskmine, midagi sellist nagu Kosmos 2 saalis. Heli käras mõlemas kohas PÖFFi jaoks küll.

Pole kõikidest filmidest veel arvustust kirjutanud, kuid lisan kõikide ülevaadete lingid hiljem juurde. Erandiks jääb siis Man on Wire, mis tuleb omal jõul uuesti vaadata. :(

  • Quantum of Solace - 7/10
  • Punisher: War Zone - 3/10 - premiere
  • Mina olin siin - 7/10
  • Twilight - 4/10
  • Frozen River - 7/10 - pöff
  • Let the Right One In - 9/10 - pöff
  • The Good, the Bad, and the Weird - 8/10 - pöff
  • Blindness - 8/10 - pöff
  • Vicky Cristina Barcelona - 8/10 - pöff
  • Man on Wire - tegijate ämbri tõttu pole võimalik hinnata - pöff

Detsembris on minu PÖFFi kavas kindlasti 5 filmi: Choke, Wrestler, Chaser, Rachel Getting Married, Elite Squad. PÖFFi teemal täpsemalt siin. Peale nende kindlasti veel muud põnevat kraami.

5 kommentaari:

  1. Hea Halb ja Kummalise netti lekkinud versioon on kino omast pikem. Juba alguses on 5 mintsa juurde lisatud. Dialoog Hea ja mingi naise vahel. Kaardist räägitakse pikemalt - tõlget pole, nii et aru ei saa mõhkugi. Googeldades leidsin, et DVD tuleb alles aprillis, aga see eest 3 DVD versioon hunnik lisadega.

    VastaKustuta
  2. Sa andsid max punktid sellele jah? Võib-olla pikendatud versioon veenaks ka mind.

    VastaKustuta
  3. No ma panin 4/4, kui tegelikult täitsa maksimum pole, aga 3,5 tundus ka kuidagi vähe. Ah, need punktid. Kuradima hea meelelahutus ikka.

    Oi oi, sobrasin filmi läbi ja näen, et mõned stseenid on pikemad, kaks kõrvaltegelast on juures. Pikem ja parem lõpp. Ai neetud, seda oleks tahtnud ka kinos näha.

    VastaKustuta
  4. Sul on siis endiselt kavas kirjutada kõikidest sel aastal nähtud filmidest? Hull mees :D.

    Sa eile ütlesid, et kaalud Choke'le 7 või 8 panemist. Mis sulle selles ikkagi meeldis? Mulle jäi palju arusaamatuks ja film ei tõmmanud mind endaga kaasa. Ise annaksin 4/10.

    VastaKustuta
  5. Üritan kõigist kirjutada jah :P

    Choke polnud just kõige paremini tehtud film, kuid sõnum tuli läbi.

    VastaKustuta