laupäev, 15. november 2008

BURN-E


BURN-E (2008) ülevaade on omamoodi rekord, sest esimest korda kirjutan 7-minutilisest filmist. Pixar'i lühianimatsiooni võib leida WALL-E DVD'lt, mis ilmub 18. novembril ehk kõigest 3 päeva pärast. DVD'l on muidugi ka Presto (2008), mis oli kinos WALL-E ees.

Nagu teate armastasin igat sekundit WALL-E filmist. Kes on seda näinud, siis BURN-E on see õnnetu robot, kes jäi filmis Axiom ukse taha ja lühifilmis näeme, mis temast edasi sai. Täispikas filmis nägi teda u. 5 sekundit ning juba sellest piisas, et tegelasele südamest kaasa tunda. Ühtlasi oli see väga naljakas koht. Tegelase nimi lahtikirjutatult on Basic Utility Repair Nano Engineer. Huvitav oli näha, kuidas WALL-E tegemised mõjutasid otseselt selle tubli roboti tööd, kes proovis terve see aeg ühte lampi parandada.

Kõige parem oli vaadata roboti emotsioone, kui ta silmad maas uue lambi järele läks. Lambi tagavarasid hoidis üks teine robot ja oli näha, kui häbi oli BURN-E'l jälle uut küsides. :) Pixar'i tegelased on inimlikumad, kui päris inimesed...
10/10

P.S. WALL-E käsikirja saab siit: http://disneystudiosawards.movies.go.com/wall-e_script.pdf

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar