laupäev, 9. august 2008

Dinosaur

Dinosaur (2000) puhul pean juba vist mitmendat korda mainima Rein Oksa Cinemania saadet, milles kunagi seda Disney animatsiooni tutvustust nägin ning mis tekitas loomulikult suure tahtmise filmi näha. 8 aastat hiljem võib öelda, et missioon on lõpuks täidetud.

Dinosaur tehti enne Shrek'i ja enne Ice Age, kuid Pixar oli selleks ajaks oma filmidega juba kanda kinnitanud. Samas A Bug's Life (1998) polnud minu silmis kuigi hea (5/10). Dinosaur üritas erinevalt neist vähekene teist märki sihtida. Film on suuremas osas draama kui komöödia. Väga suurt rõhku pandi animatsioonile, mis nägi omal ajal super välja. Ega see praegu ka halb pole, aga nt. WALL-E on suure sammu edasi astunud. Dinosaur näeb natukene veider välja kuna üritab olla poolenisti reaalne. Pärast seda pole vist ühtegi animatsiooni nii tehtud.

Sisu pole see tugevaim külg, aga mõne sõnaga ikka. Üks dinosauruse muna läheb rändama, mille tulemuseks kasvab suur saurus üles koos leemuritega. Meteoriitide sajus põgenevad nad oma saarelt ja kohtuvad sauruse karjaga, mis on ette võtnud rännaku parematele aladele. Karja ajab taga kaks näljast T.rex'i ja kangelane Aladar päästab lõpuks kogu karja.

Saurused on tehtud võib-olla liigagi inimlikuks, mis pani neile kuigipalju kaasa elama. Pole kindel, kas lapsed just neist Tyrannosaurus'test väga vaimustuses on, et seda animatsiooni päris esimese valikuna lapsele ette ei söödaks. Hindan keskmiselt.
5/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar