kolmapäev, 16. aprill 2008

Rocky Balboa

Ei viitsinud oodata, millal kõik varasemad Rocky'd (v.a. esimene) ükskord ära saaks nähtud, niisiis vaatasin läbi oma värskelt ostetud Rocky Balboa (2006) DVD. Film oli hea. Mul on just viimasel ajal Sylvester Stallone vastu total respect tekkinud. Mees oskab kirjutada ja lavastada. Kui esimene Rocky oli täiuslik, siis Rocky VI (Balboa) on sellele kaunis lähedal. Vahepealsed filmid on nagu nad on. Stallone on ikka kaks R-tähega kõva venda surematuks teinud. Kes pole veel jõudnud Rambo uut möllu näha, siis soovitan kindlasti sedagi.

Suurem osa filmist on build-up viimaseks võitluseks. Kuigi otseselt midagi olulist enne võitlust ei toimu, on vaatamisrõõm ikka suur. Film ei veni ega midagi sellist. Rocky karakter on niivõrd hästi kirjutatud ja Stallone poolt mängitud. Täiesti tahtmatult võttis silma kergelt märjaks ühes kohas: "It doesn't matter how this looks to other people. If this is something you gotta do, then you do it. Fighters fight." Auhindu film ei saanud, aga mis siis. Ega Rambo ei saa ka ühtegi, kuid inimestele ikka meeldib. Iga päev jooksevad inimesed kuulsatest Philadelphia kunstimuuseumi treppidest ülesse teeseldes Rockyt.

Viimane Rocky võitlus oli üritatud võimalikult reaalseks teha, mis täiesti õnnestus. Saan aru, mida Stallone üritas. Digitaalselt filmitud, kõik löögid päriselt, kaamera kiire liikumine, ebatraditsioonilsed kaadrid. Mõnes kohas oli pilt mustvalge ja rõhutati nt. ainult punast verd nagu Sin City's.

DVD lisadeks oli kaks ~15 minutilist doki. Üks sellest viimasest kismast ja teine kogu filmist. Mitmed väljajäänud stseenid olid täiesti õigustatult välja jäetud. Nendega oleks film juba lonkama hakanud. Pärast veel mõndade blooperite ja alternatiivse lõpu vaatamist oligi tore filmiõhtu läbi. Hea punkt võib-olla tervikuna mitte kõige tugevamale seeriale.
8/10

1 kommentaar:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=e3_S9Q8_bag
    Rocky Balboa - Review by Cinemassacre

    VastaKustuta