esmaspäev, 31. märts 2008

Zeitgeist: The Movie


Zeitgeist: The Movie (2007). Pikk ajalugu selle dokumentaalfilmiga. Kaks sõpra soovitasid enam-vähem ühel ajal. Täielik deja vu tunne oli, et korra juba ignoreisin nagu seda. Võtsin siis lõpuks teise sõbra teistkordset soovitust kuulda, kuid ainult ühel tingimusel, et mulle divx koopia tooks. Mina netist vaadata ei oleks viitsinud. Nett ei võimaldakski! Vaatasin ära, see oli u. 3 nädalat tagasi. Pakkusin sõbrale välja idee, kuna tema ise soovitas, siis äkki võiks ise ülevaate kirjutada. Hetkel nii pop ju mitme blogijaga filmiblogid. Alguses nõustuski, kuid lõpuks ei saanud sellest asja. Ütlesin siis, et mina ka ei viitsi sellest kirjutada. Mitte et film halb oleks vms, vaid tulid uued filmid peale ja polnud enam isu nö. teise mehe tegemata jätmisi tegema hakata. Lubadus on ju lubadus. Kuna aga mina olen lubanud, et kirjutan kõikidest filmidest mida vaatan, siis siin ma nüüd olengi.

On kolm erinevat teemat: usk, 9/11 ja USA pangandus. Näiliselt kõik erinevad, aga lõpuks viivad nad kõik teemad üheks tervikuks kokku. Kuigi parem oleks olnud teha kolm erinevat filmi. On väga palju fakte, tsitaate ja muud sellist. Asjalik film. Paneb mõtlema küll. 100% tõena loomulikult ei võta, aga see polegi tähtis. Tegijate eesmärk oli inimesed mõtlema panna ja oma silmi avama. Lollid ameeriklased vaevalt seda filmi vaatavad kuigi peaksid. Tavakodanikke nussitakse seal ikka korralikult. Filmi lõpus avaldatu puudutab juba tervet maailma. Kas läks liiga ulmeliseks? Vot ei tea. Amero rahaühik tuleb. Nahaalused kiibid tulevad. Vist.

Hinnet ei pane filmile sel lihtsal põhjusel, et ei taha. Zeitgeist on isiklik film, kui nii võtta, eriti see usu osa. Poleks sobilik enda hinnangut anda. Soovitan pilgu peale visata. Kodukalt saab otse netist vaadata http://zeitgeistmovie.com/ Downloadi all on divx, mida saab torrentiga tõmmata. Lisaks sellele on nad filmi Google videosse pannud koos ingliskeelsete subtiitritega, millest ma ise natukene puudust tundsin. Palju fakte ja asju ajab kuulates pea sassi, et parem oleks olnud kaasa lugeda. Pildid on mul homemade prt scr mõnedest kohtadest. Kõige viimane pilt on Smashing Pumpkins eelmise aasta plaadist nimega Zeitgeist. Väga hea rokkiv plaat, ei tea ainult miks nad sellise pealkirja panid. Filmiga pole sel igatahes midagi pistmist. Vist.


Teine osa Zeitgeist: Addendum:
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/12/zeitgeist-addendum.html

10 kommentaari:

  1. Just vaatan, minutit 20 on jäänud.

    VastaKustuta
  2. Nähtud. Peab mainima, et ma nii väga selles ei kahtlegi.

    Ei mäleta, aga see video mis räägib lolluse definitsioonist vist toetas seda teooriat osaliselt:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-2599954293614654567&q=definition+of+stupidity&total=72&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

    VastaKustuta
  3. Hea kokkusattumus Trash.

    Definition of STUPIDITY video panen kõrva taha. Tunnikese ikka leian kunagi.

    VastaKustuta
  4. Sain ka aega vaadata ja meeldis sest seal oli mitmeid katkeid ühest teisest dokumentaalist mis defineeris, et 9/11 oli omade rünnak (doku nime kahjuks ei mäleta, aga oli presentatsiooni stiilis ajalehtedest väljalõigetega).

    Usu teema oli hästi seletatud ja loogiline ning argumendid olid tugevad, aga noh usklikutel on ikka silmad ja kõrvad kinni ja nagu filmis öeldud ´god put dinosaurs bones on Earth to test the faith´ irw....

    Pangaduse osa oli nii nagu asjad on ja finants on teema mida paljud ei jaga või ei taha jagada ja tänu sellele saabki kõik toimuda.

    Mis kiibistamist puudutab siis see ei ole enam mingi ulme asi, seda tehakse juba ammu.. mitte naha alla aga mujale, selle nimeks on Radio-frequency identification. Seda on pidevalt arendatud ja kui lugeda kuidas seda kasutatakse, siis ei tasu naiivselt mõelda, et nendega inimese tracking´ut ei tehta.

    VastaKustuta
  5. Järjekordselt hea ülevaade. Pole aus, jätad minu mõttetu loba häbisse niimoodi. :)

    VastaKustuta
  6. Kohe kindlasti mitte!! :D

    Lihtsalt teema on huvitav ja uued teooriad on alati tervitatud. Kõike selles filmis ei tasu tõesti tõepähe võtta, endal peab ka natuke kriitilist mõtlemist olema. Oleks tahtnud, et tõenduslikke allikaid oleks olnud rohkem.. tehes filmi rohkem usaldavamaks, aga no tubli ikka :)

    VastaKustuta
  7. Näed unustasin. Vaatasin juba ammu Olegi soovitatud Definition of Stupidity ära. Polnud just kõige huvitavam dokumentaal, aga lollimaks ka ei teinud. :P

    Üks väike pähkel: Defineeri lollus.
    Näed, polegi nii lihtne...

    VastaKustuta
  8. Muidugi soovitaks inimestel ka Zeitgeisti enda suhtes kriitiliselt suhtuda. Mulle tundub, et see film on üks väga imelik fenomen, mis internetis kulutulena levib. Kahjuks keskmine vaataja ei jaga detailselt religiooni või panganduse hingeelu ja seega kiputakse seal väidetut tõe pähe võtma, sest kasutatakse palju fakte ja viiteid. Kahjuks on tihtipeale need allikad kahtlased ja järeldused väärad. Mingi Põhja-Ameerika liit ja amero on ulme ja kui see kunagi peaks tõeks saama, siis läbinähtava protsessi käigus, nagu EL'i loomine. Mitte mingite superpankurite vandenõude läbi. Mingi kiibistamine ja mõttekontroll on lihtsalt paranoiline...rääkimata mingitest 9/11 vandenõudest.

    http://www.conspiracyscience.com/articles/zeitgeist/
    siin on päris hea detailne filmi ümberlükkamine, tuuakse välja vigased allikad ja vigane argumentatsioon. Kes tahab teemade mõlemat poolt näha, võiks seda lehte tiba uurida.

    VastaKustuta
  9. Veel teema jätkuks soovitan Loose Change: Second Edition (2006) doc'i 9/11 teemal. Ei hakka arvustust selle kohta tegema.

    VastaKustuta
  10. Taavi "Huah" võid enda sõnad nüüd tagasi võtta. Kiipidest räägivad juba lehede ning ka Amero on jõudnud Wall Street-i ajalehtedele

    VastaKustuta