laupäev, 1. märts 2008

Free Jimmy

Free Jimmy (2006) oli meil mõni aasta tagasi PÖFF'l. See on Norra esimene arvutianimatsioon, mille peategelaseks on narkosõltlasest elevant Jimmy. Ma saingi filmi alguses norrakeelse, aga ei suutnud seda vaadata. Märkasin hoopis, et inglased on teinud toreda pealelugemise selliste meestega nagu näiteks Woody Harrelson ja Simon Pegg. Pegg hoolitses ka ingliskeelse käsikirja eest. Lõpuks ma vaatasingi siis ingliskeelset Slipp Jimmy fri.

Filmil on väga unikaalne arvutigraafika, mida ka piltidel näha võib. Muus osas oli kahjuks pettumus. Ma lootsin jaburalt naljakat filmi, aga oli üpris igav. Mõeldud muidu täiskasvanutele, sest filmis on nt. päris hull seksistseen, viinaga läbustamist, narkootikume. Jimmy on elevant tsirkuses, keda erinevatel põhjustel hakkavad taga ajama erinevad grupid: pätid, loomavabastajad, jahimehed ja Lapi maffia. Just nii, Lapimaal on jõhker maffia! Need erinevad grupid tõid meelde Snatch, aga siinkohal võrdlus ka lõpeb, sest võite vale ettekujutluse saada, et film on äkki sama hea kui Teemandirööv.


Jimmy nägi väga armetu välja ja hakkas temast kahju. Eks filmitegijad tahtsid filmiga ka olulistele valupunktidele vajutada nagu nt. loomade väärkohtlemine. Free Jimmy on jabur ja väga imelik animatsioon. Kahjuks üpris ebaõnnestunud katse norrakatelt. Ja ma vihkan tsirkust. 5/10

Vaadake pilti hoolikalt...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar