laupäev, 5. jaanuar 2008

Waitress

Aasta esimeseks filmiks valisin Waitress (2007), mida eksitavalt võib pidada chick flick'ks, kuid seda kindlasti pole. Oli hoopis hea sisuga nauditav romantiline draama / komöödia, mis sobib väga hästi ka meestele vaatamiseks. Adrienne Shelly lavastatud, kirjutatud ja mängitud, mis kahjuks jäi tema viimaseks filmiks. Filmi võiks juba ainuüksi sellepärast üles otsida.

Väga hea soorituse tegi peategelane Keri Russell. Erinevaid kooke küpsetav teenindajanna, kes saab kohe filmi alguses teada, et on rase. Ma panin alles nüüd tähele, kui ilus ja andekas on tegelikult Keri Russell. Filmis teeb ta ühe muutuse teise järel. Tundub, et leidsin omale uue lemmiku, kelle järgnevaid filme oodata. Kusjuures ta sai samal aastal ka päriselt emaks. Hiljem kohtume filmis peategelase isikliku arstiga (Nathan Fillion), kes oli Firefly's humoorikas ja lahe kapten ja tegi siin samuti hea rolli. Alguses selline kohmakas ja häbelik, hiljem enesekindlam ning kogu aeg vaimukas. Puhas Firefly moment: Jenna, no. (väike paus) Not with the door open. See koht oli ka treileris.


Kõik karakterid on hästi kirjutatud ning mis põhiline, et filmil on üpris tugev sisu. Ei lähe kordagi imalaks ja huvi säilib lõpuni. Dialoog on vaimukas: How pregnant am I, exactly? - Very pregnant. There's really only one degree of pregnancy, so to speak. Selliseid näiteid oleks tuua hulgim. Eriti Russell'i ja Fillion'i dialoogidest. Uute kookide väljamõtlemised olid kenasti lahendatud ja naisterahvad panevad vist nii mõnegi retsepti filmist kõrva taha. Ei soovita vaadata tühja kõhuga! :) 7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar