esmaspäev, 14. jaanuar 2008

Harsh Times

Harsh Times (2005) oleks nagu vaese mehe Training Day (2001) ning tegelikult ongi mõlemad filmid kirjutanud David Ayer. Ayer on öelnud, et filmi karakterid põhinevad tema kunagistel tuttavatel. Parima rolli teeb siin vaieldamatult Christian Bale, kes on sõjaveteran olles hea ja paha samal ajal. Tema sõpra mängib Freddy Rodríguez, kelle karakter on igavam, aga hästi mängitud siiski.

Nende kahe põhiline eesmärk on saada endile töökohad ja film paljuski sellele keskendub, kuid nad teevad ka muid asju. Sõidavad päevad läbi autoga ringi, joovad, suitsetavad, äritsevad. Väga täpselt ei oska öelda, aga vist u. 50% filmi tegevusest toimub autos. Täpselt nagu Training Day's.


Film kulgeb muidu väga aeglaselt ja mingit erilist keskset lugu polegi. Põhiline on filmis dialoog. Suurim pluss on just Bale karakter, kes lõpus ikka päris hulluks läheb. Filmi jooksul teeb päris rõvedat asja, et kuseproovist läbi saada. Lõpuga võib rahule jääda. Ainsad efektid filmis olidki lõpus aegluubis lendavate kuulidega.

Selle filmiga oli vist mingi teema, et ei saadud õigel ajal üle maailma levitatud s.t. valmimise aasta on küll 2005, aga laiema avalikkuseni jõudis aasta hiljem... Kui õigesti mäletan, siis filmi tutvustust nägin nüüdseks juba ammu kadunud Cinamania saates.

Harsh Times on väikese rahaga tehtud hea krimidraama, kus Bale end jällegi tõestab. 6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar