pühapäev, 12. juuli 2009

Moby

Paras aeg oma muljed kirjavormi panna. Need, kes on mõnda aega kivi all elanud, siis infoks, et Moby käis 8. juulil Õllesummeril, mida ta ise enne Bodyrock kitarrisoolot naljatlevalt rockfestivaliks kutsus (vaata alt videot).

Mulle meeldib öelda, et olen suurim Moby fänn Eestis, kuid eks mõni on võib-olla kõvem diehard austaja, kes on end nt. kiilaks ajanud või taimetoitlaseks hakanud... 2005. a. oleksin napilt tema pärast Lätti läinud, kuid alles sel kolmapäeval täitus siis üks mu suur unistus. Tõelistest gigantidest on nüüd järgmine ihaldusobjekt RHCP, kuigi tüübid on hetkel puhkusel. Veel tahaks näha lives U2, NIN, Radiohead, The Killers, Muse etc.

Ma polnud absoluutselt selle vastu, kus kontsert toimus. Eks Franz Ferdinand karastas eelmine aasta. Võtsime koha varakult sisse lava keskmest veidi paremal ja u. neljandas reas ehk aed oli käeulatuses. Kontserti ajal oli seal isegi üllatavalt palju ruumi ja trügimist polnud üldse. rada7 foorumis kurtsid mitmed publiku üle. Mu ainus huvitav moment oli ühe tüdrukuga, kes koputas Porcelain loo ajal mulle õlale ja ütles, et tahtis lihtsalt ettepoole tulla, sest see olla tema lemmiklugu. Pärast loo lõppu koputas ta järgmise tüübi õlale, et aiale veel lähemale liikuda... naised.

Kontsert oli minu jaoks üllatustevaba, sest olen DVD'lt näinud erinevaid esinemisi. Lisaks teadsin tuuri eelnevaid setliste, mis oli meil peaaegu sama. Kusjuures väga põnev oli teda neil päevadel jälgida Twitteri vahendusel. Hakkas kohe seest soe, kui ta kirjutas midagi Eestist ja siis näha teda samal päeval laval kitarriga jooksmas ja näost näkku - kirjeldamatu.

Minu 3 highlight'i olid:
Lift Me Up - esimene lugu, mis pani mind (ja terve publiku) automaatselt hüppama. Loo pühendas ta kusjuures Obama'le... Moby oli teatavasti suur Bush'i vastane.
Honey - lugu tehti vähemalt 10 minutit, täiesti hull. Isegi bändikaaslased vaatasid veidra pilguga, kui Moby ikka uuesti ja uuesti riffi mängima hakkas.
Feeling So Real - tema kohustuslik lõpulugu. Moby ütleb alati selle loo sissejuhatuses, et see on pühendatud neile, kes on kell 6 hommikul koos päikesetõusuga viibinud rave kontsertil ja nii saingi oma esimese ja arvatavasti viimase rave kogemuse.

Lugude lõpus ütles ta oma tavapärase "Thank you, thank you, thank you" asemel "Tänan, tänan, tänan". Peale tuntud hittide mängis ta lugusid uuelt albumilt Wait For Me. P.S. mõnus rahulik album.

Õhtu staar oli muuseas mustanahaline lauljanna Joy Malcolm, kellel on aukartustäratavad häälepaelad. Ta hoidis ühte nooti meeletult kaua. Teiseks armusin ma bassimängijasse ja tema lahedasse lenduri? mütsi.

Igatahes aasta oodatuim kontsert on nüüd läbi. Kõik käis kuidagi nii kiiresti, et ei jõudnud registreeridagi. Eks kuulan plaate edasi. Ääremärkusena, et Moby on tõusnud mul Last.fm's üpris ülekaalukalt #1 artistiks.


we just finished our estonian show, and it was really fun. i know, i need to find better adjectives to describe shows. fun. great. awesome. i have the vocabulary of a 12 year old skater.

http://www.moby.com/journal/2009-07-09/we-just-finished-our-estonian-show-and-i.html


Are you motherfuckers ready to rock!?

5 kommentaari:

  1. Twitteri kasutajad saavad Moby - Wait For Me albumi kohta lühikese arvamuse kirjutades tasuta tõmmata albumi nimiloo. http://twitter.moby.com/

    VastaKustuta
  2. /--/... ja nii saingi oma esimese ja arvatavasti viimase rave kogemuse./--/

    See kõlas kuidagi eriti kurvalt siin :)

    VastaKustuta
  3. Selgitan. Moby rave'le läheksin iga kell, aga päris rave ei taha kuulda ega näha :) Ja karta on, et see jäi mu elu viimaseks rave'ks, sest millal ta ükskord jälle Eestisse tuleb... :(

    VastaKustuta
  4. sa oleks saanud ka oma elu teisi rave-i kogemuse minnes piirist 15km kaugusele positivus festivalile, kus mängis ka moby! mõtlesin minna aga nagu aastal 2005 ei suutnud end lätti toimetada....aga õlleka kontsert oli võimas

    VastaKustuta
  5. Enne Õllesummeri kontserti kinnitust oligi plaanis sinna minna, kuid teadagi ei kasva raha puu otsas, et teine "rave" pidi jääma ootele.
    Olen ikka surmani tänulik, et ta mulle koju kätte toodi.

    VastaKustuta