pühapäev, 1. märts 2009

U2 - No Line on the Horizon


U2 kaheteistkümnendat kauamängivat No Line on the Horizon võib poest küsida alates 2. märtsist. Mul on riiulis 5 stuudioalbumit + 1 Best of ja olen ülejäänud loominguga kursis, et võin end pidada enam-vähem Bono & co. asjatundjaks. Mõningad muljed uuest.

Esmalt halvad uudised. Esimene singel "Get on Your Boots" on lihtsalt kohutav, mis jätab albumist täiesti vale mulje. Täielik võõrkeha, mis poleks pidanud kunagi ilmavalgust nägema. Näiteks eelmise albumi How to Dismantle an Atomic Bomb (2004) avasingel "Vertigo" küttis hoopis paremini ja pani teisi lugusid tahtma. Halvad uudised jätkuvad igava ja mittemidagiütleva albumikujundusega. Igatpidi halb turundus.



Head uudised: nimilugu "No Line on the Horizon" on seks! Konkurentsitu lemmik albumilt. Esimestest taktidest külge haakuv, rokkiv kitarr, meloodiline taust ja Bono hääl kõlab hästi. Kahjuks nii täiuslikke lugusid albumil rohkem ei leidu. Kui nad seda singlina välja ei lase, siis on nad puhta idioodid. Üsna tõenäoline, et nad seda ikka teevad.

Kaks järgmist lugu kuulan tavaliselt kohe eelmisele otsa: "Magnificent" ja "Moment of Surrender". Mul on mõningad probleemid Magnificent'ga, aga hinde 4 teenib ikka ära. Moment of Surrender soolo on eepilise kõlaga. Õige vähe uimerdab ainult.

Jätan mõned lood vahele ja jõuan "Fez – Being Born" juurde, milles on midagi tuttavat. Pidin veidi vanemaid U2 lugusid otsima ja leidsin vist vaste: "The Unforgettable Fire". Kuulen sarnaseid kõrgeid (teravaid) kitarri noote ja rütm on mingil määral sama, aga arvatavasti olen nupust nikastanud. Hea atmosfääriline lugu muidu.

Kõik U2 balladid pole minu teetass. "White as Snow" alguse põhjal peab mu teooria paika, kuid täpselt keskpaigast tuleb sinna üks heli, mis teeb asja huvitavaks. Kahjuks seda ei hoita ja lugu ununeb. Ununevad ka kõik ülejäänud lood, mida ei maininud.

Arvan, et kuulan seda albumit tulevikus rohkem kui 2004. aasta oma. Bono sõnul jäi materjali üle ja uut albumit võib oodata juba enne aasta lõppu.

U2 teemal veel:
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/10/u2-3d.html

7 kommentaari:

  1. "Unknown Caller" väärib veel mainimist, kuid pole U2 repertuaaris midagi uut.

    VastaKustuta
  2. Viimased kommentaarid (kokku: 2)
    * Soprano, 05:20
    Unknown Caller väärib veel mainimist, kuid pole U2 repertuaaris midagi uut.
    * Soprano, 01:28
    Unknown Caller väärib veel mainimist, kuid pole midagi uut.


    Nii juhtub, kui ööl vastu esmaspäeva jooma hakata :)

    VastaKustuta
  3. Aga tõsiselt rääkides mul oli vastu hommikut tingimata seda lauset täpsustada. Enne ei saanud rahu. Kahju, et kommentaare muuta ei saa. Varemgi vaja läinud.

    VastaKustuta
  4. Kas mu silmad petavad või mis, aga sõna "vaja" jäi nüüd eelmise kommentaari esimesest lausest ära...
    No näed.

    VastaKustuta