neljapäev, 12. märts 2009

Revolutionary Road

Tervitan esmalt lõbusas tujus tütarlast, kes istus 5. märtsi 14:05 seansil viimases reas. :) Kõrvalistuja soovitas mul märku anda, kui nad sõbrannaga filmi ajal liiga ülemeelikuks muutuvad, mille peale sai siis öeldud, et see pole sedasorti teos, ning tõesti, filmi ajal olid nad vaiksed kui voonakesed, kui muidugi mõned naeruhetked terves saalis välja arvata. Revolutionary Road (2008) lajatab näkku ka kõige rõõmsameelsematele vaatajatele.

Kuulasin lõpuni /Filmcast podcasti antud filmi kohta (koos spoileritega) ja hakkan põhimõtteliselt nende öeldut kordama, sest arvamused paljuski kattuvad.

"Mässajate tänav" on tõesti suburbia halva elu ekstreemseim näide nagu nt. Requiem for a Dream näitas narkareid absoluutses hävingus. Wheeler'te (Leonardo DiCaprio, Kate Winslet) abielupaari vaidlused olid võltsid - nii perfektselt artikuleeritult ei vaidle keegi ja mõtlen põhiselt esimest sõnasõda filmi alguses auto ümbruses. Sam Mendes'i draama põhineb raamatul eks sellepärast tundusid mõned kohad liiga kunstlikud. Kusjuures võib kindlalt öelda, et Mendes'i American Beauty korduvvaatamise soov on selgelt suurem.

Winslet tegi nii Revolutionary Road's kui ka The Reader's tugevad rollid. Ei oskagi üht teisele eelistada, on lihtsalt suur rõõm, et ta lõpuks kuldmehikese kätte sai. Muidugi peab mainima Michael Shannon'i väikest kõrvalosa hullu peretuttavana. Ta kehastas justkui filmivaatajat, kes ütles peategelastele nii nagu asjad päriselt on: "Miks te siis Pariisi enam ei sõida? Kas mõtlesite ümber, et suburbia elu polegi tegelikult nii halb..."

Üldiselt mul midagi suurt filmi vastu pole, kuid lõpus mindi liiale. Film lõppes vähemalt kolm korda ja ühe neist oleks võinud vabalt näitamata jätta, et vaataja saaks ise tegelaste tuleviku üle mõtiskleda. Lõpus toodi aga viimnegi asi kandikul kohale. Viimane stseen vanapaariga, kus papi keeras oma kuuldeaparaadi kinni, et mitte naise juttu kuulata, oli küll koomiliselt eluline, aga mõtlema hakates ebavajalik. Võin end õlale patsutada, et selle ikka ära vaatasin.
7/10

I mean, okay, she’s pregnant... So what?
Don’t people have babies in Europe?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar