neljapäev, 7. veebruar 2008

Audioslave - Live in Cuba


Ostsin sõbra käest. Ma tingisin hinna nii alla, et isegi Türgi kauplejad oleksid mu üle uhked. :) Olin seda pikemat aega poodides noolinud, aga kõrge hinna tõttu jätsin ostmata. Miks on muusika DVD'd nii üüratult kallid? Alla 300.- naljalt ühegi bändi video ei leia. Viimati julgesin nii suure raha välja käia Go - the very best of Moby DVD eest. Filmid maksavad seejuures poole vähem... Loodetavasti muusikatööstus võtab õppetunni eelmisest aastast ja hakkab mõtlema ka muule kui ainult rahale. Just hiljuti oli uudis, et plaadifirmad panid oma toodangu last.fm kuulamiseks ja reklaamimiseks. Siiski kõige olulisem oleks see, et nad hindu langetaksid! Mulle pole vaja enam reklaami teha. Ma tean, mis artistid mulle meeldivad.

Vähemalt kiituseks enamustele muusika DVD'le, mis mul on, et neil on tavaliselt üks lisa CD kaasas. Nii ka Audioslave - Live in Cuba puhul. Siin mängib vist ka rolli, et mul on Deluxe Edition, mis peaks olema see kõige kõige. CD peal on kahjuks ainult 5 lugu AOL sessions'lt. DVD'l on peale kontserti ainult üks lühemat sorti dokumentaal, mis näitab, kuidas bänd Kuubasse saabus, mida nad külastasid, mõned lühiintervjuud jne. Võib-olla hea lugeja ei teadnud, et Audioslave oli esimene Ameerika bänd, kes Kuubas kontserti andis! Kontsert oli kusjuures tasuta ja toimus 06. mail 2005. Kohale tuli u. 70 000 inimest. DVD'l on 18 lugu, kuid bänd mängis seal oma pikima seti, mis koosnes tegelikult 26 loost. Kõik lood ei pääsenud lihtsalt DVD'le. Seetõttu oli kontsert veidi ebaühtlane. Suurima pettumuse valmistas laulja Chris Cornelli väga nõrk esitus. Liiga tuimalt laulis. Teised bändiliikmed eesotsas kitarrist Tom Morello'ga mängisid väga energiliselt. Talle meeldib ikka laval hüpata. Bänd esitas ka mõned Rage Against the Machine ja Soundgarden'i lood.

Kuigi nad lubasid Kuuba publikuga tulevikus veel kohtuda siis sel eluajal seda enam juhtuda ei saa. Hea lugeja võib-olla teab, et Audioslave läks eelmine aasta laiali. Minu suureks kurvastuseks. Põhjuseks olevat Chris Cornelli erimeelsus vms. Ainult kolm albumit nad koos tegidki. Nende samanimeline debüüt on siiani minu arvates parim debüüt üldse. Nii Cornell kui ka kitarrist Morello andsid eelmine aasta välja oma sooloalbumid. Cornell'i oma oli pettumus (va. Casino Royale filmi teemalugu You Know My Name). Ennast The Nightwatchman taha peitev Morello plaat meeldis aga väga. Enamalt akustiline ning laulab ise, täitsa hästi muuseas.
Live in Cuba soovitan ainult suurtele Audioslave fännidele. Teistele soovitan alustada debüüdist ja seejärel kahest järgnevast plaadist.



Audioslave - Live in Cuba - Set it Off

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar