esmaspäev, 4. juuli 2011

Muusikaküsitlus: Soprano

01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Depeche Mode - Remixes 2: 81–11 kolme CD versiooni. Olen sellest aastast hakanud tõsiseks remix'ide sõltlaseks ning eriti oodatud on töötlused juba tuttavatelt artistidelt. Kui ikka Beck nokitseb Lykke Li loo kallal või The xx muudab Florence + the Machine loo täiesti enda omaks, siis need on kui mesi mu kõrvadele. Hea on näha, et ka Eesti artistid üksteise lugusid mixivad nt. Opium Flirt, Kali Briis ja 3Pead.




02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Mäletan selgelt, kuidas millalgi algklasside aegu iga jumala päev kuulasin (ja laulsin kaasa) Eesti Pop 9 vinüülilt lugu "Ei ole üksi ükski maa". Miski selles loos lihtsalt võlus. Üldiselt kuna mu noorpõlv möödus ilma internetita, siis fännasin igasugu random raadiohitte nagu Bomfunk MC's - Freestyler, Bloodhound Gang - The Bad Touch, Eminem - The Real Slim Shady jne. Arvuti ja dial-up modemi sain sajandivahetuse hakul ning siis oli Kazaa mu parim sõber, kust sikutasin kannatlikult lugusid, mida olin raadiost kuulnud.

11. klassis hakkasin tänu muusikaõpetajale Queen'i kuulama ja edasine on ajalugu. Naljakas, et emal oli tegelikult Queen'i Greatest Hits vinüül, mida ma iseseisvalt kunagi ei kuulanud ja mäletan, kui närvidele mulle käis Play the Game (eriti algus), mida ema palju kuulas. Mulle ei meeldi see lugu siiani.

Praeguseid lemmikuid jääksingi nimetama, et spikerdan Last.fm'i enimkuulatud bändide tabelist: The Black Keys, UNKLE, Moby, The Kills, Yeah Yeah Yeahs, Nine Inch Nails, Handsome Furs, The Killers, Red Hot Chili Peppers (+ John Frusciante soolokarjäär) jne.




03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Kui kuulsin Genialistid - Leekiv armastus lugu filmist "Vanad ja kobedad saavad jalad alla", siis lihtsalt pidin selle soundtracki ostma, kusjuures too YouTube video ongi minu lisatud. Arvan, et iga Eesti muusika fänn peaks kuulama Genialistid - Gentel-Dentel albumit. Kahju, et nad laiali läksid, kuid õnneks nägin neid paar korda ka lives.

2006. a. oli järgmine oluline verstapost mu Eesti muusika fännamises, kui ostsin Areeni ülikiitva arvustuse põhjal Vaiko Eplik ja Eliit - 1. Eplik ongi hetkel tegutsevatest muusikutest lemmik, kuid aastate jooksul on lisandunud palju nimesid: Kosmikud, Orelipoiss, Mr. Lawrence, Röövel Ööbik, Pedigree, No-Big-Silence, Tolmunud Mesipuu, Malcolm Lincoln, Ewert and The Two Dragons, Kali Briis, Opium Flirt, Mimicry, Imandra Lake, HU?, Chalice jpt.


04. Hiljutine avastus (album või lugu)

Uusi leide tuleb tõesti iga nädal uksest ja aknast, kas siis muusikablogidest, foorumitest, Areenist, filmide soundtrack'delt, tuttavatelt, kust iganes, kusjuures kõige magusamad avastused on alati need, mis oled omal käel kogemata leidnud nt. YouTube'st või lugedes mõne artisti Wikipedia'st tema teiste projektide kohta.

Paaril viimasel aastal olen erilist rõhku pannud just uutele tulijatele ja otsin pidevalt seda "uut soundi". Värskeimad lemmikud selle aasta debüütalbumitega on Is Tropical, Washed Out ja Cults.

Washed Out - Amor Fati


05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)

Last.fm põhjal 40 lugu päevas. Lisaks kuulan peaaegu iga päev mõne podcast'i (The /Filmcast, Hollywood Babble-On, SModcast jpt.), mis kestavad kõik 1h või enam, et lisaks muusikasõltuvusele on mul tõsine podcast'i sõltuvus. Raadiost kuulan Rahva Oma Kaitset ja Muusikanõukogu, kuid mõlemad on hetkel suvepuhkusel.


06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Eddie Vedder - Into the Wild soundtrack'i, mille leidsin 6 euroga Laseringist. Riiulis on 153 albumit + 15 muusika DVD'd. Viimastel aastatel olen ostmistega tagasi tõmmanud. Long live the internet.
P.S. Blogi esimese postituse tegin justnimelt oma plaadiriiulist.




07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse
  • Red Hot Chili Peppers - I'm with You
  • Kasabian - Velociraptor!
  • Jane's Addiction - The Great Escape Artist
  • Apollo 440 - The Future's What It Used To Be
  • How to Destroy Angels debüüt
  • The Big Pink teine
  • Malcolm Lincoln teine
  • Radio Moscow kolmas
  • Franz Ferdinand neljas jne.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Äkki Nelly Furtado? Fännan teda alates "... On The Radio (Remember The Days)" aegadest ja riiulis on isegi 3 tema albumit. Furtado on ikka peajagu üle Beyoncé'st, Britney'st ja teistest, kuigi mulle meeldis Britney - Piece Of Me ja noh Rihanna vihmavarjust või Katy Perry lesbilaulust ei maksa rääkidagi. Neil kõigil on kõvad produtsendid taga, et pole ime, et osad lood meeldivad, väga.





09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?

Õhukitarr, sest mängin seda iga päev! Päris akustiline kitarr seisab juba aastaid nukralt nurgas. Oskused on suht nullilähedased, sest ega heal juhul kord kuus pilli näppides midagi ei õpi, eriti kui kedagi juhendamas ka pole. Mul pole pealekauba muusikalist kuulmist, et ei tule see mängimine väga kergelt, aga tore on vahepeal niisama jämmida. Tahaksin aga klaverit õppida, et mängida nt. seda või seda.


10. Mis oli su viimane kontsert ning seni meeldejäävaim kontsert? Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Viimane kontsert oli uusaastal Von Krahlis Ans. Andur, Tolmunud Mesipuu, Several Symptoms, Badass Yuki. Meeldejäävaim Queen + Paul Rodgers 2005 Stockholmis. Kõige enam ihkan näha Red Hot Chili Peppers't (koos John Frusciante'ga), aga oleksin sama suur õnnejunn, kui näeksin The Black Keys, UNKLE, The Kills, Yeah Yeah Yeahs, Nine Inch Nails, Handsome Furs...




11. Kui sa osaleks bändis, siis millist muusikat see bänd teeks? (Koberi küsimus)

Hea küsimus! Aastaid tagasi ca. 2002, kui kuulasin Interpol'i debüütalbumit, siis mõtlesin, et teeksin ise just sellist bändi ehk indie rock/post-punk revival. Pluss sinna segada mu viimaste aastate elektroonika lembuse à la UNKLE või Handsome Furs ja lauljaks võtaksin Karen O (Yeah Yeah Yeahs).


12. Nimeta kolm parimat soundtracki, mida filmides oled kohanud. (Koberi küsimus)

5 kommentaari:

  1. Veider, et sulle Jane's Addiction meeldib. Minu arust oli see nii kitsa ajahetke bänd, et ei tohiks enam 20 aastat peale hiilgeaega enam kuidagi kedagi taas võluda.

    Aga sa küsi ikka kõigilt veel edasi neid mussi eelistusi!

    VastaKustuta
  2. Nõus, et gentel tentel peaks kõigi kõrvust kordki läbi käima, ise olin ka vasikavaimustuses, eriti õpetajalaulust.
    Nelli Furtadot kuulan mina ka. (kokkulangevusi oli veelgi, ntx eesti asjus, ei viitsi pikalt)

    Ja kirda anna ära, kui niisama nurgas seisab :P :P

    Ja kordan samuti kajana, et küsi ometi teistelt veel, no kas jõuab kohale?!?! :D

    VastaKustuta
  3. Jane's Addiction'i uut singlit lasti paar kuud tagasi Muusikanõukogus ja mõtlesin ohoh ei teadnudki, et nad sellist musa teevad. Kuulasin siis nende vanad albumid läbi, kuid mitte ükski lugu ei jõudnud selle singli tasemele. Loodan, et uuel albumil on just selliseid lugusid veel.

    Las saadavad ise vastused, kes tahavad. :)

    VastaKustuta
  4. Põhimõtteliselt teed oma blogi kõige põnevamat asja ja siis ka ei viitsi seda rohkem vedada. Oehhh!!

    VastaKustuta
  5. Äkki soprantsikul lihtsalt vimm sees MNC ja Pjotri vasta ?

    VastaKustuta