teisipäev, 1. detsember 2009

Panic Attack!



Võtame hetkeks aja maha teate küll millest ja teeme kiire kõrvalepõike, kusjuures PÖFFil on üks sarnase pealkirjaga energiapomm A Town Called Panic, aga juba olen offtopic... Varuge 4 minutit ning vaadake ära ülalolev lühifilm Panic Attack! (Ataque de Pánico!).

Märksõnadeks on Alive in Joburg ja District 9 - ainult suurte robotitega. Ja sarnaselt nagu Neill Blomkamp tegi oma lühifilmist täispika Peter Jackson'i produtseerimise abiga, hakkab Panic Attack režissöör uruguailane Federico Alvarez tegutsema Sam Raimi käe all. Eelarve on $30-40 miljonit. Võrdluseks, et District 9 oli samuti $30 miljonit.

Arvamused? Juba selle vähese põhjal on parem, kui terve AUTOD MUUTUVAD ROBOTITEKS 2.

via slashfilm

9 kommentaari:

  1. Jäi mainimata, et muusika on 28 Days/Weeks later filmist ja sobib väga hästi.

    VastaKustuta
  2. 4/10, nii et terve punkti jagu parem kui Transformers 2. Sisu on mõlemal sama olematult vähe, aga ühe vaatamisel pääseb mõne minutiga, teist pidi kaks tundi ja veel rohkemgi taluma. Alive in Joburg on hulka huvitavam ja sisukam. Aga visuaalselt andekate režissööride Hollywoodi jaoks väikese raha eest tehtud ja julgemad filmid on kindlasti tervitatav trend.

    VastaKustuta
  3. Jeeeehh...
    Lühivers. sarnaneb "Skycapten and the world of tomorrow" algusele (mis oli antud filmi parim ja seega ka ainuke hea möll või üldse osa)

    Teema on õige- ROBOTID on METALLIST(!),
    mitte plastilised nagu need kuradi transformer-oinad või enamuses peale seitsmekümnendaid tehtud filmides, ringimüttavad plastiliinipaki ja modernse tolmuimeja ristandid.
    KRT!

    Natsiufod teeks neile robotitele muidugi 1:0 ära, aga ikkagi oli tore vaatepilt....lapsepõlve unistused meenusid.

    VastaKustuta
  4. PS. Jolt on provokaator või lihtsalt oinas!

    VastaKustuta
  5. Ma võtan seda nelja minutit kui reklaami (pitch), et näe oleme võimelised looma sellised robotid. $1 miljon läheb neil puhtalt käsikirja vorpimisele, et küll täispikas need lüngad kaetakse. Lühifilmis võib tausta edukalt ise juurde mõelda, miks nad ründavad jne.
    Alive in Joburg meeldis muidu mulle ka rohkem.

    VastaKustuta
  6. reklaam schmeklaam...vahet pole - peaasi, et filmis oleks metallist koll-koll robotid...
    startrekk-robotite peale hakkan röökima!

    VastaKustuta
  7. fuck! täna olen ikka eriline käpard, huvitav kuidas ma nüüd selle Näushika kommi vale posti juurde oskasin sokutada.

    VastaKustuta
  8. Kui sellised variandid jätad siis olen ma ilmselt pigem oinas. Üleüldiselt ma väga suure poosiga asju ei ütle ja mingeid võõraid silte puhta sensatsioonilisuse pärast endale ei kleebi.

    Ju ma olen veel nii noor ja/või loll, et pole elus kõikidest asjadest ühte tiiru ära proovinud. On veel värskeid kogemusi. Antud lühifilm üllatas sellega, et tol polnudki sisu. Ja kui Soprano üritas mulle väita, et mõnes minutis ei peagi tervet karakteri arengukaart ja üleüldist plot'i olema, siis eks ma võrdlesingi seda tegelikult teiste lühifilmidega ja niivõrd lagedust täis filmi polegi tõesti enne näinud. Pole muret, küll kasvan ja muutun küüniliseks ning varsti ei ehmata, ei heas ega halvas, mind ükski asi ning reaktsioonid jäävad konstantselt reserveerituks. Ja taustamuusika käis pigem pinda. Lugu ise on väga hea, aga kõikvõimalikes trailerites ülemäära kasutatud.

    Panic Attack'ga aga värk järgmine. Mulle reklaamiti seda klippi kui mingit tõsist youtube'i fenomeni ja ju oli siis latt liiga kõrgeks aetud. Täiesti tavaline eriefektiporno, mis pole minus suutnud emotsioone tekitada mitte ühegi Bay/Emmerichi jms filmi puhul. Aru ma mõista neid inimesi, kes on nõus enda elust üle kahe tunni loovutama mingite suurte lainete vaatamisele. Mul natukene sarnane mäletus Landise An American Werewolf'st ka. Eriefektid on küll sellised, et võtavad tänapäevalgi ahhetama, kuid sisu oli ikka ülinapp.

    Kui võtta seda reklaamina filmile (ja ma ei võtnud, ma hindasin seda pigem eraldiseisva asjana) siis väljendasin juba selgelt, et mulle meeldib see, et visuaalselt andekad lavastajad teevad usaldavate produtsent/mentorite käe all riskantseid projekte. Täispikka filmi ootan huviga.

    VastaKustuta
  9. Kassssanä'h...kassanä'h....vahi kus virutas...ikke piki 'ambid nigu vana miis.
    Ma vaatasin seda klippi täpselt selle pilguga, et keegi ei hakkaks nii palju pappi tuulde loopima kui tal neid veel mõnikümmend kuskilt saada ei oleks.
    Sellepärast neid muuseas võrku paisataksegi, et kontrollida reaktsioone ja kui sellest ei oleks saanud mitte "YT. fenomeni" vaid "haha vaata kui nõmeda klipi ma netist leidsin"- tüüpi jagamisvara, siis poleks ka mingit lootust kunagi selleteemalist filmi näha.

    Kusjuures muusika üleshaipimise teemal tahtsin hoopis Soprano - poisile paar sarvilist öelda, aga kommentaarides jäid sina silma, et misasja? Tüüp annab test-reklaamile punkte...et nagu - öööööööh...ajud ?

    Edu ja kiiret kasvu ning veel kiiremat küünikuks muutumist ! :)

    VastaKustuta