esmaspäev, 30. november 2009

Castaway on the Moon

Merehädaline kuul (2009) avas tänavuse PÖFFi EurAsia võistlusprogrammi, mille sissejuhatuses ütles Tiina Lokk, et see on tema lemmikfilm. Jäi ainult selgusetuks, kas üleüldse või PÖFFi filmide seast. Igaljuhul oli Castaway on the Moon suurepärane algus festivalile, kusjuures EurAsia programmis on veel üks paljukiidetud Moon. Saab olema huvitav jälgida, milline Kuu lõpuks teise varjutab.

Lõuna-Korea filmidele võib alati loota ja lootus on ühtlasi selle tänapäevase Robinson Crusoe loo üheks tähtsamaks pidepunktiks. Kui peategelane nuttis õnnest süües 100% enda valmistatud nuudleid, siis läks tahtmatult endalgi silmaalune kergelt märjaks. Rääkimata sellest, millise isu see tekitas!

Peategelasi on tegelikult kaks ja nende vahemaa ongi sümboolselt sama pikk kui Maalt Kuule, kuid ometi on nad nii lähedal... Tüdrukuga, kes oma toast kunagi ei välju, meenus Tokyo! (2008) viimane segment "Shaking Tokyo", milles vastava foobia all kannatas üks noormees, kusjuures mõlemas filmis on nö. päästjaks kuller. Neil Armstrong'i kuulus lause "Väike samm inimesele, suur hüpe inimkonnale." saab uue tähenduse.

Lihtne lugu ei jäta kedagi külmaks ja naerda saab muidugi korralikult.
9/10


Järgmine seanss:
30. november 20:00 (Athena Keskus, Tartu)

6 kommentaari:

  1. "Lõuna-Korea filmidele võib alati loota"

    See lause on küll helge bullshit. See, et sa tosinat head korea filmi näinud oled, ei anna veel õigustusi sääraseks liialduseks. :)

    VastaKustuta
  2. Küsi Gang-pae käest kuidas suhe on, ise pakun, et 2/10 on vaadatavad.

    VastaKustuta
  3. Räägin loomulikult PÖFFile toodud LK filmidest, mille hulgas pole õnneks siiani pettumusi olnud.

    VastaKustuta
  4. Praeguste arvutuste järgi 3/10. See on arv, mis sisaldab filme, mida võiks natukenegi soovitada. Aga kui võtta arvesse minu madalaid ootusi ja kehva maitset (melodramaatiliselt romantilised komöödiad), siis saaks natuke kõrgema numbri.

    VastaKustuta
  5. Vaatan su soovitatud Mother'i pärast PÖFFi ära, mille LK saatis Oscarit jahtima.

    VastaKustuta
  6. Sõnusin ära nüüd :( Animal Town oli 3/10.

    VastaKustuta