esmaspäev, 30. november 2009

It Might Get Loud

It Might Get Loud'i (2008) ma PÖFFile salamisi ootasingi ning lisaks hakkavad kitarriheerosed Jimmy Page (Led Zeppelin), The Edge (U2) ja Jack White (The White Stripes) rokkima/rääkima Plazas alates 05.02.2010.

Hea oli, et tehti juttu ka Jack White teisest bändist The Raconteurs, kuid The Dead Weather oli selleks ajaks (filmiti 2008. jaanuaris) veel tuleviku teema. Küll aga näidati White'i päris esimest Detroit duot The Upholsterers ja muuhulgas tutvustas White enda lemmiklugu Son House - Grinnin' In Your Face, mille lihtsust ta oma loomingus siiani jäljendab.

The Edge on kolmikust selgelt erineva töömeetodiga ja stiiliga. Talle meeldib stuudios nuppe näppida ja filmis mängis ta nt. sellal veel ilmumata singli "Get on Your Boots" riffe, mis mulle tegelikult U2 uuelt albumilt üldse ei meeldinud. Koomik Bill Bailey tegi kunagi ühes oma stand-up's nalja, kuidas kõlab The Edge kitarr ilma efektideta ja tõde pole üldsegi kaugel...

Jimmy Page on Jimmy Page. Tema karjäär on pikk ning selle lühikese ajaga ei jõuagi kõike puudutada. Kahjuks ei mainitud nt. The Firm'i ning tema kuulsat poognat nägi ainult viivuks.

Lisaks kaamera ees rääkimisele näidati ka palju arhiivimaterjale - mõned neist olid tehtud lahedate animatsioonidena. Üksteise riffe mängiti koos paaril korral ja lõputiitrite ajal võeti isegi laul üles. Dok. jäi loomulikult lühikeseks, kuid nüüdsel ajal annavad paljud bändid välja DVD'sid, kus on juttu albumi tegemisest jms. Viimati sai vaadatud Muse - Resistance making of'i.

Järgmisena paluks kokku tarida nt. Brian May, John Frusciante ja Josh Homme. Ja siis on veel ju trummarid, bassimehed, lauljad...
9/10

P.S. Värske uudis: Bluri taasühinemisest valmib film. Tore, et neid muusika dokke ikka tehakse. Soovitan veel Anvil! The Story of Anvil (2008).

P.P.S. Linastusel istus esireas üks meesterahvas, kes elas väga elavalt filmile kaasa. Ükshetk pööras ta publiku poole, ütles "armastage üksteist" ning läks saalist välja.


Järgmine seanss PÖFFil:
6. detsember 20:00 (Coca-Cola Plaza 2. saal, Tallinn)

5 kommentaari:

  1. The Dead Weather´il on vist maailma kaunumad kontsertposterid ever.

    VastaKustuta
  2. Mõtled vist Them Crooked Vultures postereid? Bookfaces jagasid linki ka.

    VastaKustuta
  3. Selge pilt. The Dead Weather album oli väike pettumus muidu, aga kuulan ikka mõnikord.

    VastaKustuta
  4. Päris-päris hea oli:) Palju parem kui rollingute dok.
    Nalja sai ka natuke - seal, kus Edge uut riffi tutvustas ja siis tegi seda ilma efektideta, akustiliselt. Sellegipoolest oskab ta ikka mängida ka:)
    Ise vännan rohkem Jack White'i.
    Jah... väga mõnus muuvi oli.

    VastaKustuta