neljapäev, 20. august 2009

Two Lovers

Two Lovers (2008) kohta kirjutatakse Sõpruse kodulehel, et Ameerika filmikriitikud nimetasid selle 2008. aasta parimaks indie-filmiks. Meenutasin kiirelt, mida ise parimaks pidasin ja sõelale jäid nt. Slumdog Millionaire, In Bruges, The Wrestler ja Låt den rätte komma in. Tuleb muidugi tõdeda, et Two Lovers oli neist enim indie'lik.

Romantilises draamas mängivad lisaks suurema kaliibriga staaridele nagu Joaquin Phoenix (Leonard) ja Gwyneth Paltrow (Michelle) veel Vinessa Shaw (Sandra), kes oli ääretult sümpaatne ühe armukesena. Isabella Rossellini kehastab Leonard'i ema Ruth'i. Režissööriks on James Gray, kes tegi Phoenix'ga koostööd ka oma eelmise filmi "We Own the Night" puhul.

Phoenix on tekitanud suurt kõmu sellega, et hülgas pärast Two Lovers filmimist näitlejakarjääri, kasvatas omale habeme ja tegeleb nüüd räppimisega. Räägiti, et ta töötab koos sõbra Casey Affleck'ga dokumentaali kallal. Oma laulmis- ja kitarrimängu oskust demonstreeris näitleja muidu suurepäraselt filmis "Walk the Line", kus ta portreeris Johnny Cash'i. Kahju, et ta seda stiili ei jätkanud. Igatahes on see tramburai kestnud juba pea aasta ja tema austajad on segaduses.


Filmis on tal täita küllaltki keeruline roll ja tema meeleseisundist saab aimu kohe filmi alguses. Vanemad tahavad teda ärilistel eesmärkidel paari panna teise perekonna tütrega (Shaw), kuid mehe ellu ilmub veel üks huvipakkuv naisterahvas (Paltrow). Nii pendeldabki Leonard siis nende kahe vahet. P.S. Mina oleksin valinud muidu kahe armukese hulgast Sandra.

Ehe draama mõjub kindlasti neile, kes on midagi sarnast läbi elanud, mida ma õnneks või kahjuks pole veel ise kogenud. Võin totaalselt eksida, kuid kuulsin justkui saalis kedagi nutmas ühes otsustavas stseenis ja kergelt nina nuuskamas praktiliselt filmi lõpuni. Suusoojaks võib veel mainida, et Paltrow näitab selles filmis ühte rinda...

Lisan lõppu ühe info eelkõige endale, et tantsuklubi stseenis mängis Moby - I Love To Move In Here tema eelmiselt albumilt Last Night.
7/10

"Kaks armukest" linastub kinos Sõprus alates 21. augustist 2009.

4 kommentaari:

  1. Hehhee...maitsed on erinevad :)
    Minu meelest oli Michelle palju huvitavam :) "Fucked up just like me" :)

    VastaKustuta
  2. Jäin veel seda Su üles riputatud plakatit vaatama... see on üks ideaalsemaid filmiplakateid, mida viimastel aastatel olen näinud. Natuke rohkem nutti, kui lihtsalt "mõni stseen või foto filmist".

    VastaKustuta
  3. Kas see BYE! GOOD peaks olema mingisugune obscure nali mida ma ei mõista või on mees tõesti rumala peaga midagi sassi ajanud.

    VastaKustuta
  4. See intervjuu on veel eriti müstiline. Jääb mulje, et ta ikka näitleb ja teeb lihtsalt lolli nalja, kuid mine sa Phoenix't tea.

    VastaKustuta