neljapäev, 29. jaanuar 2009

Igor

Kolm viimast ülevaadet blogis olid stuudio Ghibli suurepärased animatsioonid eesotsas Spirited Away'ga. Seetõttu on nüüd Igor'st (2008) kirjutamine paras piin. Kes on Igorid? Need on hullude teadlaste koledad küürus abilised, kes käsu peale "Pull the switch" panevad teadlaste leiutistele elu sisse. Igoritega seoses meenub esimesena kohe Young Frankenstein (1974). Animatsiooni ajal oligi kogu aeg tahtmine hoopis seda Mel Brooks'i igihaljast komöödiat näha.

Igor oli tüütult igav, lapsik ja peaaegu 100% huumorivaene. Rääkimata ettearvatast lõpplahendusest. Naljad olid ikka hämmastavalt magedad. Lapsikud sõnademängud ja jalaga perse naljad, millest isegi lapsed ära tüdineksid. Siiski oli surematu jänes üpris muhe tegelane, kellel andis hääle Steve Buscemi.

Jääb ikkagi mõistatuseks, kelle jaoks Igor tehti. Lapsed ei taba ära viiteid vanadele õudusfilmidele (samas neid polnudki) ja lastevanematel hakkab juba esimeste minutite jooksul igav. Ja nagu sellest kõigest veel vähe oleks, oli animatsioon üpris koleda väljanägemisega.
3/10

Sarnane arvamus:
http://full-metal-metsavana.blogspot.com/2009/01/igor-2008_22.html 3/10

2 kommentaari:

  1. Lastele see meeldis, ise jäin poole peal magama:) See surematu kutt oli jah lahe seal. Ise annaks 5/10, vist...

    VastaKustuta
  2. Peaks ka katsetama oma väikeste sugulaste peal :) Algne hinne oli mul muidu 4/10, mis ajapikku langes.

    VastaKustuta