laupäev, 18. juuni 2011

Muusikaküsitlus: Raul

Rauli teadsin kõigepealt (igi)vanast Queen'i foorumist ja nagu viimasest vastusest võite lugeda, siis oleme käinud isegi samadel kontsertidel. Lisaks on ta Filmiveebi foorumis juba aastaid aktiivselt sõna võtnud ning oma endise nimega blogis "Filmid, sport ja muusika" ongi nüüd jäänud just filmidele truuks. Raul on Joonase järel kindlasti teine blogija, kes kulutab ohtralt kinoistmeid. Näiteks käis ta Sügisballi vaatamas 7 (seitse!) korda...

P.S. Rohkem vastajaid hetkel järjekorras pole. Ootan ära Jolt'i vastused ja lõpuks kirjutan ise ka midagi.




01. Mida hetkel kuulad või äsja kuulasid?

Led Zeppelini albumit "Physical Graffiti".


02. Sinu esimene ja praegune lemmikbänd/artist

Esimene selge lemmikbänd oli ja on ka praegu Queen. Seda alates käesoleva sajandi algusest ehk siis nii umbes 10 aastat. Kes seda enam nii täpselt mäletab, mis enne täiskasvanuks saamist päris lemmikuks oli. Praegu tuli meelde, kuidas omal ajal (juba 10-aastasena) olin Tõnis Mägi "Koidust" eriti vaimustuses. Võimas lugu ja meeldib siiani küll ja veel.



Tänapäeva muusikat kuulan vähe. Olen väga 70-ndatesse kiindunud. Queeni parimad albumid on pärit just sellest kümnendist. Ütleks, et nende 5 esimest albumit (1973 - 1976) on eriti kõvad ja ülejäänutest selgelt paremad. 70-ndatel tegi ilma ka, Queeni järel minu edetabelis järgmist kohta nooliv, Led Zeppelin. Eraldi tõstaks esile ka sellised artistid/kooslused nagu Eagles, David Bowie, Pink Floyd, The Who, Bad Company, Free, Aerosmith, Black Sabbath. Mõne loo põhjal sümpatiseeruvad väga Lynyrd Skynyrd ("Free Bird" on täiesti vaimustav!) ja Deep Purple ("Child In Time" on vist üldse mu kõige lemmikum muusikapala hard rock stiilis). Varasemast ajast on suureks lemmikuks biitlid, hilisemast läheb peale Nirvana grunge. Guns N' Roses ja Ozzy on ka ägedad. Ega rokk pole ainus stiil, mis imponeerib. Vahel kuulan heameelega ka näiteks klassikalist muusikat, aga ka kantrit ja bluusi.




03. Lemmikbänd/artist(id) Eestist

Läbi aegade on suurim lemmik vaieldamatult Ruja. Üleüldse pean Rujat Queeni järel oma lemmikuselt 2. bändiks. Siis Tõnis Mägi meeldib väga. Muidugi ei saa ei üle ega ümber Linna Iffist. Palju on bände/artiste, kellel on ainult 1 või mõni superhea lugu. Mõned näited: Virmalised - "Naer", Henry Laks - "Tule Kui Leebe Tuul", Mahavok - "On läinud aastad", Vennaskond - "Kui mustavad udud". Uuema aja esinejatest on rohkem kõrvu paitanud Orelipoiss, Ewert and the Two Dragons, Metsatöll, Vaiko Eplik oma erinevate projektidega. Suhteliselt uus bänd Outloudz sähvatas hiljuti paari väga hea looga. "I Wanna Meet Bob Dylan" on üks läbi aegade üks parimaid Eesti Eurolaulu konkursil osalenud lugudest minu arust. Ühest 16-aastasest tüdrukust, kellel nimeks Rosanna Lints, ootan väga palju!!!




04. Hiljutine avastus (album või lugu)

See on küll taasavastus, aga avastus siiski - Tõnis Mägi "Jäljed". Tohutult meeldib!


05. Kui palju kuulad keskmiselt muusikat päevas/nädalas? (nt. Last.fm konto põhjal)

Last.fm kontot ei oma. Muusikat ei kuula kahjuks just palju, keskelt läbi nii circa tunnike päevas.


06. Mis albumi viimati ostsid? Kui suur on su plaadiriiul?

Leidsin mõned kuud tagasi odava hinnaga Ozzy Osbourne'i klassiku "Blizzard of Ozz". Suurepärane hard rock!
Plaadiriiulis on veidi üle poolesaja albumi, millest vähemalt kolmandik on Queeni omad.




07. Oodatuim album sellest aastast või üleüldse

Kahjuks ei oska midagi oodata.


08. Bänd või lugu, mis kellelegi teisele ei meeldi

Tahaks väga midagi originaalset vastata, kuid paraku jään vastuse võlgu.


09. Mis on su lemmikinstrument ning kas mängid ise mingit pilli või tahaksid õppida?

Mul on juba ammu mõtteis hakata kitarri (esialgu akustilist) mängima. Nooti iseenest tunnen. Natuke oskan klaverit klimberdada ("Koerapolkat" mängin vabalt ka kinnisilmi :)).


10. Mis oli su viimane kontsert ning seni meeldejäävaim kontsert? Kelle kontsertile tahaksid tingimata minna?

Meeldejäävaimad ja parimad on kindlasti Queen + Paul Rodgersi 2 kontserti, kus ka sina käisid: üks siis Stockholmis (2005) ja teine Riias (2008). Esimene neist oli kõvasti emotsionaalsem, kus sai ka palju pisaraid valatud. Pikaajaline unistus, näha Queeni liikmeid laval esitamas armastatud lugusid, täitus lõpuks. Riia oma oli aga kuidagi nauditavam isegi. Koostöö Rodgersi ja Queeni poiste vahel oli teisel korral veel parem. Mõlemad kontserdid jätsid nii võimsa ja kustumatu mulje, et vaevalt enam ligilähedaseltki midagi sarnast kogen.

Guns N' Rosese kontserdile tahaks minna, kui nad esineks kosseisuga, millega lindistati "Appetite for Destruction". Axl muidugi peaks heas vormis olema! Loomulikult läheks iga kell veel uuesti kooslust nimega Queen + Paul Rodgers vaatama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar