neljapäev, 25. oktoober 2007

1408

1408 (2007) on suuresti ühemeheshow, mille staariks on John Cusack, väiksemas rollis ka Samuel L. Jackson. Õudukas/thriller oligi tõesti nii hea nagu räägiti. Film polnud just nii väga õudne, aga pidevalt selline häiriv ja pingeline ning vaatajale ei jäetud kordagi aega närvide rahustamiseks, sest uued asjad tulid muudkui peale.

Sisu on muidu väga lihtne. Cusack'i tegelane ööbib kohtades, kus väidetavalt kummitab või juhtub ebanormaalseid asju. Ükshetk lähebki ta 1408 hotellituppa, et seal öö veeta. Jackson'i tegelane hoiatab meest nii kuidas jaksab, aga loomulikult see teda ümber ei veena. Alguses võis toas juhtuvaid fenomene tõesti kuidagi loogiliselt ära seletada, mida üritas teha ka Cusack'i tegelane, aga üpris kohe läks olukord päris hulluks. Põnev oli jälgida, et mis nüüd edasi juhtub. Kõik ideed, mida mina suutsin välja pakkuda, et olukorrast pääseda, mehel ebaõnnestusid.

Vahepeal tundus, et tuleb lõpp, kuid nähes, et lõpuni oli veel aega, siis olin päris kindel, et üks twist peab veel tulema. Ja tuligi, ning päris lõpu twist oli veel eriti kõhe. Ma vaatasin muidu theatrical reliisi. Filmist peaks teine versioon veel olema, aga mulle sobis see lõpp hästi.

Kõige müstilisem oli see, et vaatasime seda hilja enne magama minekut ja öösel nägin vist tänu filmile päris hullu unenägu. Unenäos oli ka selline lootusetu olukord. Midagi nagu maailma lõpuga seotud, kuid nii täpselt seda ei mäleta. Aga väga hästi jäi meelde koht, kui vaatasin ükshetk ennast peeglist ja peegelpilt kadus ära täpselt nagu filmis. Kogu film tunduski olevat nagu üks luupainaja.

Kes on 1408 juba näinud, siis soovitan vaadata veel ühte thrillerit Cusack'iga (ja paljude teiste heade näitlejatega) Identity (2003), mis on mu üks lemmik sellest žanrist. 1408 on nüüd muidugi ka.
1+4+0+8= ...?


2 kommentaari:

  1. Director's Cutil oli hoopis teine lõpp kus Cusack suri, ja mulle meeldis see rohkem.

    VastaKustuta
  2. Ai pidin lugema, nüüd tean vähemalt.

    VastaKustuta