teisipäev, 23. oktoober 2007

Evan Almighty

Kahju sellest Evan Almighty (2007) filmist. Kõik vist lootsime midagi palju paremat, sest Bruce Almighty (2003) oli ju ülivahva film. Järg oli aga üllatavalt huumorivaene ja igav film. Ajast otseselt kahju ei hakanud, aga teist korda ei vaataks. Mõnes mõttes siis hea, et kinno seda vaatama ei jõudnud. Muidu oleks rahast küll kahju hakanud.

Tegelikult kirjutati Evan filmile nii jabur käsikiri, mis on nii jabur, et see pole naljakas. Esimeses filmis oli see värske teema, kui Bruce jumala kohustusi täitma asus, aga miks Evan Noa'ks pidi kehastuma. Ja miks ma filmi vaadates kahele filmile mõtlema hakkasin: Doctor Dolittle (1998) ja eriti The Santa Clause (1994). Kas mitte see habemenali just sealt pole? Midagi uudsemat oli siis, kui Evan'i habe oli nagu System of a Down bassimehel.

Aga üldiselt väga sarnane teema nendel kahel filmil, et alguses oma pere ka ei usu peategelasi, kuid lõpus kõik usuvad. Rumal perefilm. See peaks olema perefilm, aga ma ei kujuta ette, mida täiskasvanud sellest filmist saavad. Pigem on ikkagi tegu lastefilmiga. Sest Evan'l olid ka lapsed ja ta ei veetnud nendega koos piisavalt aega. Tüüpiline. Ning veel tüüpilisem oli see ehitamise protsess, et alguses ei oska, muudkui vigastab end tobedalt ja lõpuks siis teadagi on puusepp valmis. Arvan, et nüüd hakatakse Eesti telekanalitel jõulude aeg koos The Santa Clause filmiga ka Evan Almighty't näitama. Äravahetamiseni sarnased. Loomad hakkasid ka pinda käima. Ühtegi koomilist kohta nendega polnud. Kes filmi lõppu on näinud, siis mõelge, miks kõik need loomad just sinna tulid. Sellise lõpuga oli see lihtsalt ajuvaba. Elevandid, kaelkirjakud, krokodillid jt. tulid eeldatavasti siis Aafrikast, heal juhul loomaaiast, et siis sama targalt tagasi minna. Peale selle näiteks krokodillid elavadki ju vees... Üks koht filmis mulle tegelikult meeldis, Carelli ja akvaariumi kaladega. Tuletas ma ei tea Kalapoeg Nemot meelde või midagi, aga see oli üks vähestest kohtadest, kus naersin.


Steve Carell on tänapäeva koomikute hulgas üks andekamaid. Jumaldan teda The Office sarjast, kuid siin filmis ei naerutanud ta peaaegu mitte kordagi. Samas pole hullu midagi. Vaatan Kontori 4. hooaega edasi ja naeran seal. Morgan Freeman on lahe vana. Jumalana on ta samuti mõnus. See siis üks pluss. Superbad'st Jonah Hill roll oli vähemalt natukene naljakas. Aga John Goodman'i puhul saab rääkida ainult ande raiskamisest. Kellel on film vaatamata, siis vaadake ära, aga ärge midagi head lootke. Muide teate, mis tähendab ARK?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar