kolmapäev, 10. oktoober 2007

From Hell

Viga parandatud ja From Hell (2001) nähtud. Algselt Alan Moore graphic novel'ina kirjutatud lugu Jack The Ripper'ist, kes tappis Londonis 1888. aastal eriti jõhkralt prostituute. Johnny Depp jällegi lahendamas mõrvu nagu just vaadatud Sleepy Hollow's. From Hell'is on ta roll mitu korda tõsisem ja ka enesekindlam. Tänu oopiumi kasutamisele näeb ta mõneti tulevikku ette, osati ka mõrvu. Tuletas Sherlock Holmes meelde, kes samuti tarvitas narkootikume (kokaiini). Kusjuures mõlemad tegelased ka suitsetasid. Peale selle oli neil mõlemal abilised. Inspektor Frederick Abberline (Johnny Depp) paariliseks oli seersant Peter Godley (Robbie Coltrane). Ja kes siis doktor Watsonit ei teaks, aga olgu aitab nendest võrdlustest.

From Hell on sünge film. Kõik tegelased ja kogu atmosfäär on sünge. Keskendutakse prostituutidest rühmale, keda The Ripper hakkab ükshaaval tükeldama, väga jõhkralt nagu ennist mainisin. Uurimise käigus kiindub inspektor Abberline ühte neist Mary Kelly'sse (Heather Graham). Liiga ilus prostituudi kohta, kuid nagu ta ise ütleb, et Londonis pole prostituute, vaid naised, kellel pole olnud õnne (umbes nii). Film kulgeb huvitavalt, kuigi mõrvari identiteedi arvasin enne lõpplahendust ära. Motiiv jäi mõneti segaseks. Hea roll näitleja poolt muidu... Ja üldse on hea thriller/horror film. Teistkordsel vaatamisel teaks lahendust ette, aga saakski detailidele keskenduda.

2 kommentaari:

  1. Vast parim kõri läbilõikamine, mida ma üheski filmis näinud olen.

    VastaKustuta
  2. Kusjuures hakkasin nüüd mõtlema, et Ripper oli nagu Vendetta. Keebiga ja terariistadega, tappis ka "lahedalt" inimesi. Tahame veel rohkem verd!

    VastaKustuta