laupäev, 16. aprill 2011

Cosmos Laguna - Karma Cleaner


Tore ikka, et Trash, kes äsja blogi 5-ndat juubelit pidas, nüüd muusikat aktiivselt välja laseb. Tõsi küll, mitte enda loomingut, vaid paneb õla alla mitmetele magamistubades tegutsevatele artistidele, kes just suurte fänninumbritega hoobelda ei saa. Kui paljud olid nt. Cosmos Laguna'st varem midagi kuulnud? Mina igatahes mitte ja aitangi nüüd head sõna/muusikat levitada.

Alustan plaadikujundusest. Ketast ümbritsevad õhukesed pappkaaned (kartong), mille sisse on kleebitud tavapärane läbipaistev plaadihoidja, mis oli mul ühest otsast lahti tulnud. Pole võib-olla kõige õigem liim. Kõik pinnad on kaetud luukere piltidega ja tekstiga, nii must-valge kui ka värvilisega. Kaante vahel on veel A3 mõõdus must-valge poster ja Trash'i visiitkaart. Plaadikujundus on ühesõnaga kena ja ülesehituselt küllaltki ainulaadne, sest ainus Eestis välja antud Digipak album mu riiulis on Orelipoiss - Üheksakümmendüheksa, millel olid ainult paksemad kaaned.


Sooloartist Cosmos Laguna viljeleb instrumentaalset industriaali. Trash ütles eelnevalt, et peaks mulle peale minema kuna kuulan Nine Inch Nails'i jms. ning ta ei eksinud. Lood on valminud aastal 2009, milledest Trash 9+1 tükki välja valis ja õigesse järjekorda seadis. Lugudel pole küll sõnu, kuid iga loo kohta on kaante vahel paarilauseline tekst, mis on kohati väga intiimsed. Näiteks on avalugu Cancer pühendatud artisti emale, kes suri vähki. See teadmine paneb pala hoopis teise nurga alt kuulama ja muudab loo seda võimsamaks.

Cancer

Album pole tegelikult täielikult instrumentaalne, sest nimiloos Karma Cleaner on kuulda moondatud häältega arusaamatu tekst u. nagu Twin Peaks'i kääbuse tagurpidi kõne, mis tekitab loole huvitava atmosfääri. Lemmiklugu on hetkel Chaos City (eriti alates 2:19), mis on täiesti samas liigas nt. hiljutise Daft Punk'i TRON: Legacy soundtrack'ga. Iga kord Karma Cleaner't kuulates mõtlengi, et see sobiks ideaalselt mõne sünge sci-fi filmi taustaks. Tõstan esile veel Underwaterwar'i, Bel-Air Trash Disco ja saladusliku Boonusloo.

Ei näe ühtegi põhjust, miks Cosmos Laguna ei võiks välismaal läbi lüüa ja nüüd ongi teie kord kõrv peale panna ning teistele edasi soovitada, sest mine tea, kus mõni tähtis onu kuulama satub... Maria Minerva pälvis ju Not Not Fun plaadifirma huvi, et kõike võib juhtuda.

"Igavesti EI mainstreamile!"

Chaos city

Tracklist:
  1. Cancer
  2. Underwaterwar
  3. Chaos City
  4. Bel-Air Trash Disco
  5. Mover
  6. Please Don't Kill Me
  7. Karma Cleaner
  8. Midnight Silence
  9. Memory Begins
  10. boonuslugu
Kokku 63:21.

Trash'i ülevaade ja ostuinfo:
http://trash-can-dance.blogspot.com/2011/03/cosmos-laguna-karma-cleaner.html

6 kommentaari:

  1. Fun fact: see postitus ületas terve 2010. aasta postituste arvu (32) ja alles on aprill...

    VastaKustuta
  2. Saladuslik boonuslugu on Dancing Robot

    VastaKustuta
  3. Eh, Soprano. Peaksid ehk hoogu maha võtma :P

    VastaKustuta
  4. Tänud! Muudan tag'i ära, panin enne "Bonus Track" :)

    VastaKustuta
  5. @ Gendri
    Mõelda vaid, et oma blogimise tippaastal tegin 373 postitust, siis kui veel noor ja täkku täis olin. :P
    Sihin hetkel sinna 100. kanti, oleks sellegagi rahul.

    VastaKustuta