teisipäev, 2. veebruar 2010

Bunny and the Bull


Järgnev on üks paljudest PÖFFi võlgadest, mille nüüd viimaks likvideerin.

The Mighty Boosh'i seriaali fännidele piisab vaid mainimisest, et Bunny and the Bull (2009) on sama lavastaja kätetöö ehk tasub oodata sarnast koomikat ja leidlikke visuaale. Tõsi küll, sarja kangelased Noel Fielding ja Julian Barratt on siin ainult kõrvalosades ja stsenaarium on samuti ainuisikuliselt lavastaja Paul King'i sulest. Kas nö. kõrvalprojekt tasus siis ära? Laias laastus on tegu eduka debüüdiga ja märk kinolinal on maha pandud.

Tore on näha, et Paul King hakkab käima Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) jalajälgedes. Näiteks pealkirjas mainitud pull on tehtud stop-motion'i abil, kui mu silm ei petnud. Lumi sajab alla paberitükkidena, stseenide taustad on piltidena jne. ehk kõik efektid on saavutatud praktiliste vahenditega mitte arvutiga ja seda kõike on äärmiselt kena vaadata.

Sisu on küllaltki tüüpiline. Ainuüksi selle PÖFFi raames oli Stephen juba neljas tegelane, kes oma toast ei lahku: Castaway on the Moon, Air Doll, Dogtooth... Tüüp, kes talletab kõik asjad karpidesse (a la joogikõrred aastast '95-'96), oli siiski "normaalne" võrreldes boheemlase Bunny ja ääretult võluva Eloisa'ga. Viimase tsitaadid nagu nt. "Are you fucking my face?" tõid iga kord muige näole. Nende kolme tegelase vahel tekib muidugi armukolmnurk.

Peale Boosh'i duo oli filmis veel kaks lahedat cameo't: telefonis võis kuulda Bob Fossil'i häält ja Moss IT Crowd'st mängis jalanõude muuseumi "entusiastlikku" giidi, mis oli Forza sõnul naljakaim koht filmis. Ka mina naersin mitmes kohas korralikult, et tegu mõnusa komöödia/road movie'ga. Üks stseen tõestuseks:



Enne otsade kokku tõmbamist veel ühest huvitavast asjast. PÖFFil oli üks paras loomaaed: "Jänku ja pull", "Mehed, kes jõllitavad kitsesid", "Koerahammas", "Loomade linn", "Mammut", "Ahv" ja kes teab veel mitu loomadega pealkirja.

7/10
Poolikute punktide süsteemis kindlasti 7,5/10


Simon Farnaby ehk Bunny jäljendas Mighty Boosh'i ühes osas Howard't.
"What's this sir business? I end things with sir, not you, sir." :)

P.S. The Mighty Boosh Live: Future Sailors Tour (2009) - tahan!

5 kommentaari:

  1. Kust seda filmi vaadata/tõmmata saaks?

    VastaKustuta
  2. Ah soo, selge... Mõtlesin, et PÕFFi võlgade all mõtlesite filme, mis jäid PÖFFil seekord nägemata ja nüüd hiljem ära vaadatud... Aga okei.

    VastaKustuta