laupäev, 29. september 2007

Superbad - ülikõva!

Täna sain õnnega pooleks kaks priipääset Superbad (2007) eellinastusele. Piletid olid kenasti minunimelises ümbrikus ja polnud ka mitte tavalised kinopiletid. Hoopis nagu kutse näoga, kus istekoht peale märgitud. Nüüd aga filmi enda juurde.

Juba alguses hakati lajatama sellise huumoriga, et oli silmapilk selge, et see pole nagu iga teine noortekomöödia, mida teadsin ka enne, aga selliseks hoobiks polnud küll valmis. Filmis oli pidevalt jõhker kõnepruuk (jõhkralt naljakas) ning igati õigustatult on see alla 14 keelatud. Seda hullu kõnepruuki oli ikka ohtrasti. Eriti tegelase Seth (Jonah Hill) suu läbi, aga sõber Evan (Michael Cera) ei jäänud sugugi maha. Eriti veel, kui need kaks koos olid ja tüdrukutest rääkisid (millest muust). Kahekesi koos pildusid nad sellist teksti, et ei suutnud ühe elutarkuse peale naermist lõpetada, kui juba mitu juurde tuli. Selline peabki komöödia olema.

Kolmas sõber (kuigi kummalegi ta eriti ei meeldinud) oli Fogell aka McLovin. Ta mängis võtmerolli nii mõneski kohas. Ebatõenäoline kangelane... Kõik need noored näitlejad olid tõesti tasemel. Veel tegid suuremad rollid vist kaks kõige lahedamat võmmi filmide ajaloos (u. nagu Super Troopers). Ülivaimukad Bill Hader ja Seth Rogen (tuntud ka Knocked Up'ist). Ei spoilerda nende kohta midagi. Seda lihtsalt peab nägema, millega nad hakkama saavad. Nendest tegelastest ootaksin omakorda täispikka filmi, mis võiks olla järjekordne kullaauk.



Filmi sisu on komöödiale kohaselt lihtne ja arusaadav. Peamiselt käib tegevus ühe peo ümber ja loomulikult tüdrukute ümber. Sõpruse teema on ka tugevalt sees. Superbad ei esita küll midagi uut võrreldes teiste tuntumate noortekomöödiate kõrval, aga film on täiesti uus tase nende hulgas. Kasvõi see probleem, mis oli Seth tegelasel väiksena, oli ülikoomiline. Niipalju suguelundeid pole vist üheski filmis näidatud...

Ja ikkagi põhiline asi, et me kõik oleme omal ajal sellistes situatsioonides olnud. Superbad võttis kogu keskkooli kogemused kokku ja tegi sellest ülivaimuka filmi. Soovitan kõigile!

P.S. vaatasin filmi veel teist korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar