neljapäev, 24. märts 2011

Multiphonic Rodent esitleb TMW ajal uut EP'd


Tore näha, et hiljuti blogi paremasse veergu lisatud e-mail kannab juba esimesi vilju ja muusikud võtavad kontakti, kui on mõni uudis edastada. Järgneb Multiphonic Rodent pressiteade, kelle loomingust tegin põgusalt juttu Tasuta Eesti albumid postituses, millele muide plaanin peatselt järge.

Pärast Opium Flirdist lahkumist ning seejärel Lõuna-Euroopas talvitumist on kodulindistaja-multiinstrumentalist-helilooja Erkki Hõbe tagasi. Oma esinemise ajaks Tallinn Music Weekil esitleb ta uut EP'd pealkirjaga "Electric Thoreau In Wired Walden".

Erkki Hõbe alias Multiphonic Rodent on avardanud tee-seda-ise lindistaja kontseptsiooni koduseintest väljapoole. Tervelt kolm pala viiest on lisaks Tartu magamistoale salvestatud ka välismaal reisides. Erinevate pillide ja kompaktse salvestusaparatuuriga on Hõbe käinud läbi nii Poolast, Saksamaalt kui Portugalist. Enamasti on mobiilsed kodustuudiod olnud üles seatud erinevates WWOOF-taludes.

WWOOFimine peegeldab artisti huvi lihtsama, maalähedasema elustiili vastu, samas toetudes endiselt tänapäevastele hüvedele. Sestap ka lühiplaadi vaimukas pealkiri. Huvi mahetalunduse vastu haakub ka orgaanilisema saundiga: läinud on eelmiste reliiside midiklahvid ja asemele on tulnud päris elektriorelid ja analoogsüntesaatorid.

Kõiki palasid on MPR ka lives mänginud viimase paari aasta jooksul, välja arvatud üks seni harjutatud, aga alles oma lavadebüüti ootav pala. Lisaks võtab EP kokku helilooja esimesed katsetused lauludega. Lugu "Ekstsentrik" sündis otse laval improviseerides Viljandis klubis Puhas Kuld. Seega on "Electric Thoreau In Wired Walden" nii viimase kahe aasta kokkuvõte kui ka suunamuutus võrreldes varasema loominguga.

Esmaesitlus toimub Tallinn Music Weekil 25ndal märtsil. Oodata tasub lähiajal esitluskontserti ka Tartus.

http://www.myspace.com/multiphonicrodent
http://www.facebook.com/multiphonicrodent
http://multiphonicrodent.bandcamp.com


A little spaceship rehearsal 23march 2011 by stereom

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar