kolmapäev, 5. jaanuar 2011

2010 muusikas


Juba rahvatarkus ütleb, et Last.fm ei valeta. Just neid 50 artisti ja lugu kuulasin möödunud aastal kõige rohkem. See ei näita loomulikult 100%-liselt aasta lemmikuid, sest mõned artistid avastasin aasta lõpus (tänu mitmetele edetabelitele) ning jõudsin neid vähem kuulata jne. Mingi üldpildi saab aga kätte. P.S. Üheks lemmikuks aasta lõpus sai nt. Salem.

Enamikul artistide top's olijatest ilmus album 2010. Üheks erandiks oli ilmselt aasta parim avastus Radio Moscow, kelle 2 albumit ilmusid 2007 ja 2009. Pange kõrv peale. The Beatles albumite maratonkuulamine jättis samuti oma jälje. Kolmandaks mainin ära David Chen, Devindra Hardawar, and Adam Quigley ehk siis tegu hoopis The /Filmcast podcast'ga.


Lugude top'is on olukord põhimõtteliselt sama, et suuremal osal oli valmimisaastaks 2010. Kolmandal kohal olev Drummer ilmus aasta varem ja The xx 2009. aasta debüütalbumist pole ka siiani ära tüdinenud, et top'is on mitu nende lugu.

Tegin tegelikult sama statistika ka üleeelmise aasta kohta, kuid need jäidki postitamata. Kahjuks ainult top 30'd, ent asi seegi.



Nüüd aga 2010 viis kuulatuimat lugu:








2010 lemmik lugu oli aga see:


1 kommentaar: