neljapäev, 30. detsember 2010

Tasuta Eesti albumid


Kes on sirvinud mu Otsingusõnade postitusi, siis seal on üks alateema Piranurk, kust leiab järgnevaid otsinguid: "kust saab muusikad tõmmata", "kust tõmmata tasuta albumeid torrenti kaudu" jne. Tulengi nüüd nendele hädalistele vastu ja teen kokkuvõtte legaalselt jagatavatest albumitest.

Olen seda postitust plaaninud juba vähemalt kuu aega ja selle aja jooksul ka linke täiendanud. Enamik albumeid on sellest aastast, pluss paar vanemat. Kindlasti on siit midagi puudu ja võitegi siis kommentaarides täiendada. Tegin ka uue sildi tasuta.


Tolmunud Mesipuu - Puusse panen (2009)
Minu eelmise aasta vaieldamatu lemmik kodumaine bänd/album. Instrumentaalne stoner rock jpt. žanrid.



Kali Briis - Ilge Ulme EP (2010)
Kali Briis - 5151 (2010)
Ühemehebänd, ääretult nakkav elektrooniline muusika. 5151 peal olevad remixid on jumalikud. I thought i saw a pokemon'st ei hakka rääkimagi.



Opium Flirt - Õunakuu (2008)
Bändi avastasin Trash'i kogumikult Talv ja asusin kohe nende loomingut otsima. Nende tänavune album DejaVoodoo oli Areeni aasta albumites 10. kohal. Kahjuks lahkus Erkki Hõbe triost (eelnevatel albumitel duo), kuid teeb edasi oma muusikat, kuhu kohe jõuangi...



Multiphonic Rodent - Formations (2008)
Seda jagati Rada7 foorumis koos Opium Flirt - Õunakuu albumiga, aga paari aasta vanune link oli aegunud ja võtsin Erkki'ga kontakti. Lubas uuesti üles panna ja tulemuseks ongi ülalolev link. :)



Talbot - EOS (2010)
Talbot - Tundra EP (2008)
EOS oli Areeni aasta albumites kohal 11.



Paul Oja - Solo 2004-2009 (2010)
Toe Tag nupuliigutaja soolokas, mis on jäänud vist suurema tähelepanuta, kuid väärib vähemalt korra kuulamist.



Music For Your Plants - S/T EP (2010)
Taas instrumentaalne. Esimesel kuulamisel ei teadnudki, et tegu on Eesti pundiga. Mulle meeldisid lugudes mõned teatud kohad väga, kuid tervikuna ei jätnud sügavat muljet. Taimedele käib küll?



Zorg - Rooste (2010)
Mitte päris minu teetass, ent siiski kvaliteetne industrial metal.



Pinokkel - Kadunud süit (2010)
Nelja loo hulgas on Apokalüpsis, mida Talve kogumikul heade sõnadega kostitasin.

Trash'i blogist võib veel üht-teist leida.

7 kommentaari:

  1. Vaat see oli hää info.
    Mitte et ma hädas oleksin (Pedajase salvestustega tegelt olen ka), aga üks uus nimigi juures ja mõnele inimesele paslik edasi jagada. :))

    VastaKustuta
  2. Talbot.
    Aga ega ma väga hoolsalt eesti muusikat ei jälgi ka. See mis avalikkuse ees suure kellaga välja kisatakse, see pole üldse muusika. Ja muu, sellise undergroundi jaoks peaks kusagilt otsima ja mul pole aega ega viitsimist.
    Aga kui niimoodi kaunite nina alla lingitatakse, siis saab ikka kõik järgi proovitud :))

    VastaKustuta
  3. Teen välismaa albumite kohta ka kokkuvõtte.

    VastaKustuta
  4. Väljamaa omad oleks ka kihvt, aga seelist võib päris pikk saada :)

    Multiphonic Rodent ei ütle ka mulle tegelt midagi.
    Asi on selles, et ma pikki aastaid ei sallinud Eesti muusikat üldse, minu meelest ei tehtud mitte midagi söödavat. Alles viimased 4-5 aastat olen midagi leidma hakanud.

    Noorik on mul Rada 7-s pidevalt kohal, aga tema ei viitsi ka kõike mulle edasi rääkida, pealegi läheb talle ainult raskem ja ntx Opium Flirti tema kaudu teada saada olnuks lootusetu ... :))

    VastaKustuta
  5. Ma hakkasin Eesti muusikale rohkem tähelepanu pöörama pärast Epliku Eliiti, mis ilmuski 4 aastat tagasi. Siiani parim pimesi ost.

    Päris hea... albumi aastat otsides leidsin, et Eplikul on äsja uus plaat tulnud. Ei teadnudki!
    http://www.lasering.ee/index.php?make=item_show&toote_id=29425

    VastaKustuta
  6. Mulle meeldis Claire's Birthday päris hästi, kusagil vist on isegi füüsiline CD alles, aga see tema eurolugu ntx ei läinud mulle absull, kuigi mõni ütles, et läbi ajaloo parim, mis Eesti on Eurovisioonile viinud.
    Maitse asi...
    Uue albumi peaks kindlasti järgi nuusutama...

    VastaKustuta