pühapäev, 5. detsember 2010

Somewhere

Sofia Coppola neljas lavastajatöö Somewhere (2010) polnud mul PÖFFi kõige oodatuimate filmide nimekirjas, kuid uudishimu oli siiski suur. On ta ju viimase dekaadiga tõusnud üheks arvestatuimaks naisrežissööriks. Coppola suurim vaenlane on aga ta ise, sest võib minna veel mõnda aega enne, kui ta suudab ületada üliedukaks osutunud Lost in Translation't.

Huvitaval kombel sarnanebki Somewhere mitmeti Lost in Translation'ga, kuid kopeerides on mõndagi kaduma läinud. Mõlemad räägivad depressioonis filmistaaridest, kes leiavad taas elu mõtte tüdruku näol. "Kusagil" on selleks staariks Johnny Marco (Stephen Dorff), kes proovib oma tütrega (Elle Fanning) kaotatud aega tasa teha. Ka selle filmi lõpp jätab otsad lahtiseks, kuid pole pooltki nii meeldejääv, kui Bill Murray ja Scarlett Johansson'i liigutav stseen LiT lõpus.

Coppola firmamärgiks on alati olnud hea muusikavalik. Soundtrackil on esindatud Phoenix, Gwen Stefani, Foo Fighters, The Strokes jt. looming. Draamasse oli segatud ka kübeke huumorit. Näiteks tegi Chris Pontius, tuntud kui "Party Boy" Jackass'st, naljaka pisirolli. Publik rõkkas naerda praktiliselt iga tema lause peale. Lisaks võtsid ühed postitantsijad suu muigele.

Lühidalt: ei tasu oodata uut meistriteost, vaid juba korduvalt nähtud mõtisklust elust. Loodame, et lavastaja siis ennast kordama ei jää ning teeb järgmiseks midagi sootuks teistsugust.

Järgmine seanss PÖFFil:
05.12 kell 21:30 - Kosmos 1, Tallinn

Kinolevis alates:
14.01.2011

4 kommentaari:

  1. Very sorry spammimast, aga väike "hoog maha" äkki? :D

    Kopeeri siit blogist juhend/ küsimused ja vasta neile oma blogis. Seejärel kutsu 3 või rohkem blogisõpra meemile. Lingita meemi algusesse või lõppu ka blogi, kellelt meemi said ning teavita neid, keda meemile kutsusid /kirjuta näiteks kommentaar tema viimase postituse alla/.
    Liida meemi ka, kas netiavarustest leitud ( lingita lehekülg), või enda võetud meelepärane jõulupilt.
    Meemi võib aga ka ilma kutseta üles korjata. Lingita ainult blogi, kust seda nägid.

    Ei muud kui head jõulumeelset meemi!

    VastaKustuta
  2. Meem võiks olla lemmik jõulufilmi kohta vms. :)

    VastaKustuta
  3. Vaatasin ka antud filmi Pöff'il. Ka minu arust üks Coppola nõrgim film. Noh Marie Antoinette oli vast kehvem, aga see oligi jällegi nagu üks suur kostüümidega muusikavideo. Samas selle Somewhere'i tegelased olid kõik jällegi äärmiselt sümpaatsed. Stripparid olid naljakad ja film ise oli ka tegelikult päris meeleolukas ja jälgitav. Samas ootaks Coppolalt midagi uutmoodi ja teistsugust küll.

    PS! Head uut aastat ka ja uuel aastal kirjuta siia ikka tihedamalt.

    VastaKustuta
  4. Proovin tihedamalt, aga ei luba midagi.
    Sullegi head uut!

    VastaKustuta