pühapäev, 31. mai 2009

The Mystery of the Third Planet

Pärast idanaabrite Igla vaatamist tuli mul kuidagi ootamatult meelde minu lapsepõlve multikas Tayna tretey planety (1981) ehk Kolmanda planeedi saladus. Läksin siis kohe YouTube läbi kammima ja sealt ma ta oma terves 48-minutilises hiilguses leidsingi. Täielik nostalgia laks! Kahju ainult, et pole nähtav eestikeelse dublaažiga nagu mina teda kunagi teleri vahendusel nägin.

Sellised multifilmid panid vanasti lapse fantaasia tööle sama palju kui kõige kaasahaaravamad raamatud ja hoidsid kikivarvul rohkem kui seda suudaks tänapäeval mistahes arvutimäng. Huvitaval kombel põhinebki see raamatul... Meenus kohe, kui väga kartsin neid roboteid - eriti lõpus see maskeerunud... Pelgasin isegi toda päevalille peeglit, mis salvestas kõike mida nägi. Nüüd tean ka põhjust - filmi skoor poeb otse naha vahele. Iga kord, kui ilmub nt. mantlis professor, mängib õõvastav muusika.


Filmist käib läbi tõeline sci-fi loomaaed: lendav lehm, jalgadega ristkülik, mis "räägib" värvidega jpt. Fantaasial on lastud ikka mõnuga lennata. Vaadake ise!
8/10


1/6 filmist

Kill all humans!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar