neljapäev, 26. märts 2009

W.



Minu esimene säästuarvustus. W. (2008) plussid: Josh Brolin presidendina ja ongi üldiselt kõik... Miinused: Thandie Newton oli lihtsalt kohutav Condoleezza Rice'na ja film oli suhteliselt igav ning mittemidagiütlev.
5/10


5 kommentaari:

  1. Parim Bush kinolindil või õigemini telelindil on ikkagi Will Ferrell ju (SNL šketsid).

    VastaKustuta
  2. Nõustun, satiirina talle vastast pole. Will Ferrell: You're Welcome America - A Final Night with George W Bush ootabki vaatamist.
    Võib siiski julgelt väita, et Brolin tegi W täiesti omaks. Kui ta poleks Milki kõrvalosa eest nominatsiooni saanud, siis oleks selle eest raudselt ära teeninud. Ta on viimasel ajal üldse palju head tööd teinud.

    VastaKustuta
  3. Ferrell on äss muidugi!
    Küsimus tekkis aga kas film on sama mittemidagiütlev kui Bushi tegevus presidendina?

    VastaKustuta
  4. Oliver Stone'l oli selle filmiga tuli takus, sest taheti välja lasta veel Bushi valitsuse ajal. Ma ootaksin uut filmi 5-10 a. pärast, mis näitaks, mis oli Bushi tegelik panus (kuritegu) maailmale. Nagu need Frost/Nixon sugused filmid, kus president lõpuks sai aru, et tegi vea. Kusjuures W. lõpus oli üks pressikonverents, kus keegi küsis, mida ta tegi valesti pärast 9/11 ja kas ta kahetseb tehtut (nt. Iraak), mille peale ta jäi pikalt mõttesse. Seoses sellega meenus üks detail, mis mulle filmis ei meeldinud, et tema kuulsaid ämbrisse paneku lauseid kasutati suvalistes kohtades nt. see "Fool me once..." oli päriselt kuskil pressikonverentsil või mõnes kõnes, aga filmis kasutas ta seda ühel ümarlaua kohtumisel.
    Ei tea, kas said vastuse :)

    VastaKustuta
  5. Tere

    3. aprillil kell 12 toimub kinos Sõrpus Jaak Kilmi ja Kiur Aarma uue filmi "Disko ja tuumasõda" pressilinastus. Oled oodatud. Kui oled tulemas, kirjuta disko@punk.ee. Filmi treilerid youtube’is on aadressil http://www.youtube.com/user/Diskojatuumasoda

    head,
    Merit

    Pressiteade



    Jaak Kilmi ja Kiur Aarma värske film “Disko ja tuumasõda“ jõuab peatselt kinodesse



    9. aprillil esilinastub kinos Sõprus Jaak Kilmi ja Kiur Aarma uus mänguline dokumentaalfilm “Disko ja tuumasõda”. Film lapsepõlvest Nõukogude Eestis, külmast sõjast ja kuumadest ihadest.



    “Disko ja tuumasõda” räägib ühest veidrast infosõjast, kus totalitaristlik võim seisis vastamisi popkultuuri kangelastega. Ja kaotas. “See oli olukord, kus oli võimalik, et Emmanuelle alistas Punaarmee ja McGyver terve kooli õppenõukogu,” kaardistab filmi produtsent Kiur Aarma toonaste ideoloogiliste madinate lahinguvälja.



    “See on film meie põlvkonnast, kes enese teadmata oli toodud külma sõja eesliinile. Meie ajusid pommitati lääne telelainetega - ja see muutis põhjalikult kogu meie elu”, ütleb filmi rezhissöör Jaak Kilmi.



    Toonaste laste maailmapildi kujunemisel etendas lääne popkultuur üliolulist, ent nüüdse pilgu jaoks veidrat rolli. Aknaks unistuste maailma oli Soome televisioon, mida võimukandjad ei suutnud kuidagi keelustada. Paralleelselt poliitilise thrilleriga kulgevad filmis lavastatud lood, mis põhinevad tol ajal üles kasvanud laste mälestustel.



    “Need on absurdselt naljakad lood, sest lapsed olid taolises skisofreenilises olukorras, kus see maailm, milles nad elasid, oli veidi totakas, ja kõik ilusad ning põnevad asjad olid hoopis televiisoris peidus,” ütleb Kilmi.



    “Disko ja tuumasõda” pakub oma käsitluse lähiajaloost, kus segunevad luuremängud ja inimlik tragikomöödia.



    Jaak Kilmi ja Kiur Aarma uus dokumentaalfilm “Disko ja tuumasõda” hakkab jooksma kinos Sõprus alates 9. aprillist, Coca-Cola Plazas 10 aprillist. Alates 16. aprillist Tartus Athena kinos.





    Filmi toetajad on Eesti Filmi Sihtasutus, Soome Filmifond, Kultuurkapital, kultuuriministeerium, ERR ja YLE, Vikingline, Ekspress, Raadio Kuku ja Raadio2







    “Disko ja tuumasõda”

    Autorid Jaak Kilmi ja Kiur Aarma

    Rezhissöör Jaak Kilmi

    Kaasprodutsent Aleksi Bardy

    Produtsent Kiur Aarma

    Kestus 80 min.

    Tootja OÜ Eetriüksus, Eesti 2009

    Kaastootja Helsinki Filmi, Soome

    VastaKustuta