esmaspäev, 29. detsember 2008

Die Hard

Vaatasin pühade eel ei-tea-mitmendat-korda Die Hard (1988) täiesti omal algatusel. Paar päeva hiljem jõululaua taga istudes tuli see muidugi kohustuslikus korras telekast. Olen telerist täiesti võõrandunud, kuid jõuluõhtul on ikka kombeks seda poole silmaga jälgida. Kuni esimese reklaamipausini sai siis sugulaste ees "uhkustada", et teadsin lauseid peast.

Päris esimene "Visa hinge" vaatamine võis jääda kuskile põhikooli aega. Mäletan, et meil oli kombeks järgmine päev koolis filmide parimaid palu meenutada. Die Hard puhul oli see kindlasti surematu fraas "Yippee-ki-yay, motherfucker". Samamoodi nagu näiteks "From Dusk Till Dawn" puhul tekitas suurimat elevust "crotch gun". Poisid jäävad poisteks.

Üks väike tähelepanek filmi kohta. Hans Gruber (vapustav Alan Rickman) ja tema käsilased rääkisid omavahel saksa keeles, kuid tõlget polnud, kusjuures seda nii arvuti kui ka telerist nähtud versioonil. Endal pole probleeme keelest arusaamisel, aga jah huvitav.

Teist osa olen ka korduvalt näinud. Kolmandat vist ainult korra. Naljakas, et ainus DVD on mul neljandast filmist, mida käisin kinos vaatamas: Die Hard 4.0: Ultimate Action Edition. Ülejäänud ostan arvatavasti kunagi Blu-ray formaadis.

Ohjah, mida me küll ilma Visa hingeta teeksime... Aegumatu action.
10/10

6 kommentaari:

  1. haa. sama siin.
    paar päeva enne jõulu vaatasin esimese ja teise osa ära ja siis üle mitme kuu sattusin jõuluajal teleka ette ja nägin uuesti.
    esimesed kaks ikka parimad jõulufilmid.

    VastaKustuta
  2. Ha, mul on esimesest Steelbook kohe.

    VastaKustuta
  3. Ma lihtsalt tahtsin juba tükk aega midagi mainida, aga ei leidnud sobivat sissekannet selle tegemiseks. Nüüd Die Hard annab selleks hea võimaluse. Igastahes, sinu soovitusel (kokkuvõttel) vaatasin ära Kevin Smithi sünnipäeva etlemise ja no AITÄH. Enne vaatamist ei olnud minul küll usku, et suudan "nagu siga" higistavat meest neli tundi vahtida. A no need olid mu elu kiireimad neli tundi. Nii et - tõesti AITÄH!!!

    VastaKustuta
  4. Palun :)
    Kuigi esmajoones Smith'i austajatele mõeldud, aga tore kuulda, et peale läks. Muuseas kommenteerida võib alati ja ükspuha mis teema all!

    VastaKustuta
  5. Imelik, aga ma pole kunagi isegi mõelnud "Visa hinge" DVD-de soetamisele. Milleks, kui enamus filmist sõna-sõnalt peas on :)
    Respektist peaks seda vist siiski tegema.

    Jube mõelda, et enne Willist loobusid peaosast Schwarz ja Stallone. Jube selles mõttes, et neile seda üldse pakuti.
    Isiklik paremusjärjestus: 1 - parim märul läbi aegade, 3, 2, 4

    VastaKustuta
  6. Die Hard on iga kell 10 punkti 10śt. väärt. Filmid mis on mul peas ja olemas nii VHS kui DVD kujul. Kui tuju halb, või üksi kodus. Siis sobib Die Hard mõlemal juhul.

    VastaKustuta