laupäev, 29. november 2008

Mina olin siin

Tormasin Mina olin siin (2008) vaatama, kui see oli põhimõtteliselt viimast päeva Kosmose kavas. Praegu on see PÖFFil ning just tuli müüki DVD. Enne filmi lugesin läbi raamatu Mina olin siin. Esimene arest.

Terve filmi ajal oli tunne nagu loeksin jälle raamatut, kuid adaptsioonina oli see suhteliselt õnnestunud. Arvan, et ilma raamatut lugemata oleks siiski rohkem meeldinud, sest kippusin neid kahte kogu aeg võrdlema. Film tõmbas õnneks ikka kuigipalju kaasa, et päris oma mõtetes ma seal saalis polnud. Visuaalne pool oli rahuldav. Hele Kõre't nägi üllatavalt palju, kuid alati võiks rohkem... Sellega seoses, nii veenvat seksi pole vähemalt Eesti filmides varem näinud. Julgelt panid.

Eesti esitas "Mina olin siin" võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks. Viie hulka pääsemine oleks päris suur ime.

Offtopic. Oktoobri alguses, just sel ajal, kui raamatut lugesin, puutusin omal moel vägivallaga kokku. Tulemuseks oli mul u. nädal aega huul paistes. Seda raamatut ja filmi hakkan alati seostama selle intsidendiga, kuigi vägivald oli ainult üks väike osa filmist. Kusjuures filmides olevat vägivalda olen sellest ajast üldse teise pilguga vaadanud.
7/10

Raamatust: Rass liikus nooltega mööda vana tuttavat puumenüüd. Digger.exe, cat.com, rogue.bat, larry.exe, liugles ta nooltega üle lapsepõlvemängude käivitusfailide.

pildid: http://www.minaolinsiin.com/

7 kommentaari:

  1. Sellega seoses, nii veenvat seksi pole vähemalt Eesti filmides varem näinud. Julgelt panid.

    Väga naljakalt sõnastatud :D

    Aga Sügisballis oli julgem..

    VastaKustuta
  2. Selge see, et Taavi Eelmaa vellot ei ületa miski.

    VastaKustuta
  3. Sa oleks võinud ikka Tambet Tuisku ka mainida väga kõva soorituse eest.

    Küll on hea, et ma enne raamatut läbi ei lugenud, mille hiljuti ostsin. Kindlasti oleks ka mind hakanud segama.

    VastaKustuta
  4. Jap, kõva sooritus temalt. Ei erinenud eriti raamatu tegelasest. s.t. umbes nii ma teda ka ette kujutasin oma susiseva s-ga: "Vittu za vahid, tahad taha zaada vä?" vms.

    Tulin just mõni minut "Hea, halb ja kummaline" linastuselt. Muljed õige pea nagu ikka kombeks :P

    VastaKustuta
  5. DVD peal on 28 minutine Making of...
    Pole ise veel jõudnud vaadata. Kahju, et sellist asja Sügisballil ei olnud. Eesti filmide puhul on ju hea jälgida, et kuidas see teos ikkagi purki saadi.

    VastaKustuta
  6. Making of vaataks jah huviga.
    Malev oli eriti ohtrate lisadega.

    VastaKustuta