reede, 8. august 2008

The Goonies

Eelmisel suvel käisime sõja kamraadidega Riias ja sattusime öösel linnas ringi siiberdades kokku ühtede inglastega. Just oli toimunud Eesti-Inglismaa vaheline jalgpalli kohtumine, millega sai juttu alustatud. Edasi vesteldes hakkasime pärima ühe fänni välimuse kohta. Tal olid mingisugused võltshambad suus ja hõiskas pidevalt "Hey, you guys!".

Ta siis seletas, et see on tegelane filmist The Goonies (1985). Olime kõik juba korralikus konditsioonis, aga jätsin selle filmi nime kramplikult meelde. Imelik, et polnud sellest kunagi varem kuulnud... Igatahes "Hey, you guys" jäigi õhtu tunnushüüdeks ja hiljem arvuti taha sattudes leidsin filmi kerge vaevaga ülesse. Aasta hiljem on mul ikka see seik meeles ja nüüd ka Steven Spielberg'i produtseeritud laste seiklusfilm Goonies nähtud.


Hüperaktiivsed lapsed leiavad kadunud piraadi aardekaardi ja eesmärgiga oma kodu müügist päästa hakkavad seda otsima. Goonies'id kehastavad noored Josh Brolin, Sean Astin, Corey Feldman ja see Temple of Doom "funny" poiss. Tegelasi on veel ohtrasti. Kui oleksin seda filmi lapsena vaadanud, siis oleksin arvatavasti lootusetult Andy'sse (Kerri Green) armunud. Ta sarnaneb väga Emma Watson'ga (Hermione), mida arvasid ka mitmed teised IMDb foorumis.


Filmi varastab muidugi sõbralik Sloth, kes lapsi lõpus aitab. Kõik lapsnäitlejad olid nagu droogide all, sest nad ei püsinud sekundikski paigal. Film on väga ee... kaootiline, tohutut energiat täis. Suurem osa naljadest on mõeldud küll lastele, mis on igati mõistetav. Lastele püüti ka armuasjades väikeseid näpunäiteid näidata. Filmis suudeldakse vähemalt 3 korda.

Naljakas oli ikka vaadata nt. noort lihast pumpavat Josh Brolin't, kes õige pea kehastab presidendiks filmis W. Aeg ikka lendab. Teemalugu "The Goonies 'R' Good Enough" laulis Cyndi Lauper. Kahju, et Goonies't n-ö õiges vanuses ei näinud, kuid pole mõtet kurvastada, sest sel nädalal on käinud suured sahinad Goonies 2 ümber...
8/10

Goonies 20 aastat hiljem...

3 kommentaari: